Quotation of the Day

: : tujuh tahun berlalu : :

Siham tepon aku lebih kurang malam 11 Sept.

Siham : where r u?
Aku : rumah
Siham : watch CNN for me, update me
Aku : orait

Malam tu aku tgk live telecast kat CNN. 1st tower WTC terbakar dilanggar air plane. Tak lama lepas tu 2nd tower plak kena langgar ngan air plane lagi. Tak lama lepas tu 1st towel collapsed, tak lama lepas tu 2nd tower collapsed.

Dalam masa yang sama juga Pentagon got hit.

...dan orang Islam dipertanggungjawabkan atas semua tragedi tersebut. Mereka diburu, negara2 Islam ditekan. Afghanistan diserang habis2san bagi memburu ketua gerakan. Tapi sampai sekarang belum jumpa. Amazing kan... Kuasa Allah Ta'ala juga semua tu...

11 comments:

SitiNur said...

tidak ku sangka Bush yang mbuat onar,negara Islam yang dapat nama!

Dory said...

time tu tgk news kat college. terkejut gile tgk.. kejadian tu mmg sukar di lupakan..

lil^RED799 said...

waktu tu smue dah siap...tinggal nk berangkat je.... kalo tak skarang dah jadi american...passport ijo ....huhuhuhuuu

sue cipot said...

alhamdulillah wlaupon Mesia xbapa best tp nyawa kite masih bharga di sini....

Gee said...

sekejapan jer dah 7 thn berlalu kan?

Hanamichi_Sakuragi said...

masa tgk berita mcm tak percaya ...

Saya, Aku dan Kamu said...

dah 7 tahun ekk k.gee? mcm baru tahun lepas jer berlaku. cepatnya masa berjalan...hmmm

Si Tukang Karut said...

masa tu kan man...kami tongah telaah surah Al Baqarah (selama 9 tahun kami belajar surah Al Baqarah alone) dan ustazah mommi lulusan dari Al Azhar keluarkan satu surah tak silap dari surah Al Baqarah itu sendiri...mengenai kejadian batu kembar...yang di musnahkan oleh burung raksasa (airplanlah tu) tak silaplah kalau silap maafkanlah ya

selepas di huraikan hampir sama dengan kejadian 11 sept itu...Allah mana mengetahui semuanya telah tercatit rupanya...

dan di terangkan ada satu ketika...orang-orang islam di fitnah dan di tuduh dengan begitu hebat...seluruh dunia memalingkan muka dan menunding pada orang islam...lebih kurang begitulah walluallam...

Si Tukang Karut said...

maha* mana lak isk

SilverFerio said...

tq mommi kongsi ilmu

Kakak Tiri said...

Oh my... memang dah tulis dalam Quran!!!