Quotation of the Day

: : cuti di seri negeri : :


ni adalah sebahagian bendang yang mengelilingi rumah di kampung. kalau dari main road nak ke rumah memang agak thrill sket. jalan mini tar muat utk kereta saja.

Kuala Temoyong - 1st time juga aku menyelinap masuk ke sini. bot2 ni milik pelaut. ada juga untuk disewa tourist utk island hopping dan memancing, candat sotong...


Nur Ain Fauzana suke honeydew! Ini lunch terakhir kami sebab esoknya dah 1 Ramadhan. Simple lunch ;)

Deretan kedai lama di Pekan Kuah. Itu je lah yang tertinggal. Waktu umur aku 11 tahun deretan kedai lama kiri dan kanan jalan merupakan pusat perdagangan masa tu lah. Masa tu traffic lite pun lom ada.

Kuala Temoyong yang tenang dan nyaman.

Tanjung Rhu - kiri kanan jalan pokok rhu sesaje. Pantai Tanjung Rhu ni pernah jadi tumpuan pasa satu malam dalam tahun '98 untuk melihat fenomena 'ribut bintang'. Kebetulan masa tu aku pun berada di situ. Menakjubkan!!!




16 comments:

NaD said...

nanti bila dah tua nak pindah dok pulau lah.

lil^RED799 said...

next trip balik kampung...nak mintak kirim nur ain fauzana yeh....hehhe pinjam barang sepurnama...agak2 ok tak??? bukan main comel dan mempesonakan...

the combination of the eyebrows n mata die sgt memukau....

SilverFerio said...

nad - nak cari tanah kat pulau bgtau la hehehe

nur - dia pun dah balik penang la ni.

Si Tukang Karut said...

nampaknya agak sunyi sedikit adakah..para penghuni sudah ramai bermastautin di pulau besar?...maka pulau kecil menjadi sunyi sepi...

SilverFerio said...

hari pertama posa tu mommi... orang dok rumah saja... tapi i love to drive in langkawi. sepetang tu dah dapat cover seluruh pulau... sempat singgah pasar ramadhan lagi nak cari pulut bakar. tapi sold out!

cik tun teja said...

uihhh..bestkan man..gue duduk dekat sebulan dulu umah pak ngah..pueh aihh makan hangin sampai tak hingat nak balik..sampai dan ada boipren org langkawi..huhuuu (uik..tu citer masa anak dara tu..)

SilverFerio said...

zura... sapa nama bopren tu? kut2 kenai

Si Tukang Karut said...

aha kut kut leh jejak kasih lah tun teja sebok jerr mommi nih...hahahah suka citer jejak kasih...sungguh romantika d amore...LOL

Gee said...

cemana 'ribut bintang' tu? buatlah entry tu adek..

Dory said...

ni kat langkawi ke?? xpenah sampai laa.. bile la agaknye nak sampai di sane.. cantek sungguh pemandangan..

SilverFerio said...

kakak - info ribut bintang ada kat http://www.falak.net

dory - hujung tahun ni pi la jln2 ;)

~ beaber ~ said...

kuala ke tanjung hapa tu temoyong ... huhuhuhu

nanti nanti arrr leh jejalan saner ...

mancen kitaaaa hew hew hew

SilverFerio said...

boleh sewa bot pak cik... tuang minyak je kira ok dah... leh tompsng bot dia je

Kakak Tiri said...

Saya pun belum pernah sampai Langkawi. Tapi mak saya dengan mak mertua saya dah penah pegi. Tapi depa pi tak bawak chek.

SilverFerio said...

tak pa lah mem... balik dubai nanti singgah cuti kat langkawi dulu shopping kain batik

SilverFerio said...

tak pa lah mem... balik dubai nanti singgah cuti kat langkawi dulu shopping kain batik