Quotation of the Day

: : mula bertatih : :

29 Jan 2009 --> techno vantage was born and registered (nama asalnya prima tech, tapi tak boleh daftar). 2nd choice terra prime. ekceli techno vantage ni pilihan ke tiga pun

7 Feb 2009 --> our 1st sale

9 Feb 2009 --> 2nd sale

17 Feb 2009 --> received a phone call from 'contact'. invite to direct nego for supplying dum dum software based tools

"small opportunities are often the beginning of great enterprise"

skrg ni tgh dok gugel tag line/cheer wording yang ada WOW Factor!!!

lebih kurang macam ni la... "we transform your brilliant ideas into bla bla bla"

mungkin kawan2 ada can come out wit something... boleh je kalau nak email ke technovantage@yahoo.com

Thank you in advance yea... :D

: : apekah :-? : :

[salin dari peti surat yahoo aku]


Gagak sent you a message.
Subject: salam

"leh nak kenal, bro hensen, zul dari kelantan, jom ym id gagak_k%^*te@yahoo.com, ok tq"

To reply to this message, follow the link below:http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1094817573819&aref=5071655


hampir terkucil aku disituuuuu

: : aku & masa : :


Jarum jam ni tak betui la. Tapi jarum minit ok. Dah lama tak pakai jam ni, sebab jarum jam tak betui. Bila dah lama sangat terbiar dalam peti simpanan, pakai je lah.
Boleh kata semua jam tangan dalam koleksi, nombornya besar2 belaka. Dari jauh dah boleh nampak. Tapi tak de terlampau macam jam kat stesen keretapi. Tapi kalau duduk kat meja makan, orang yang duduk berdepan boleh la nampak dengan jelas.
Dulu, masa mula2 kerja ngan kompeni sekarang ni... bos kata aku ni 'pemurah'. Waktu pun boleh kongsi ramai2 :D
Nanti2 kalau ada kelapangan, nak hantar jam ni ke William Sg Wang. Minta dia repair. Kalau boleh trade in pun ok juga. Jam ni agak berat. Berat bertambah dari 61.10 kg kepada 61.13 kg
"BE THERE BEFORE TIME"

: : terima kasih : :

Epul
Wahedah
Ahzam
Zainy
Yusoff
Jahir
Hafiz
Noor Azmi
Zek
Nurmi, Zaharah, maznum & lain2
Norhayati
Noorleza
Wak Jole
Zulram
Sam & team
Team AFIS, host, SAN, network
...kamu kamu semua

: : no more monday blues : :

how to be great boss :))


Pagi tadi bangun agak awal, sebab staff call sistem ada problem sikit. Cit cat with him... what tlah happened, gave some tips how to resolve. Aku pun siap2 nak pegi sarapan dan tunggu my staff update status. Sampai kat kedai mamak, he call and update the status. Sistem was up and running fine. Cuma soh dia monitor closely time to time. Aku plak update vendors, clients and bosses.

Maka aku bersarapan dengan gumbira, sambil baca sotkaba Sinar Harian. Banyak berita politik negeri Perak. Harap2 cepatlah selesai. Hari ni aku sarapan nasi lemak hahaha... sebab tengok gamba nasi lemak daun pisang kat fb mem.

Dah abis baca sotkaba, pegi minum kopi o plak kat Bangi Kopitiam. Baca buku, sambil minum kopi o panas. Dah 3 hari cuti, terasa pergerakan masa agak pelan.


Tak sabar nak pegi gym lagi petang ni...



: : seperti helang dan garuda : :

terbaik daripada hrc dubai

3 pm aku terima sms kawan fb from Indonesia 'i'm going to KL, jumpa @klia?' ingatkan dia main2 je... tapi aku pegi jua ke klia. There... Agatis and her mom. Ikut plan nak jumpa dia bulan depan, jalan2 ke Indonesia.

Masa mula jumpa, kami ada masalah komunikasi. Sorang cakap slang helang, dua org slang garuda. Paham pun patah2 kata je, bila borak2 agak bermasalah. Aku kata lain, depa paham lain... cerita jadi tak sync. Adoiii!!! Alih2 spikang orang putih... haaa baru la boleh angguk2 paham, gelak2 bila ada joke.... cuma bila bual ngan mak Agatis (auntie), aku kena susun ayat buku. Slowly... we enjoy the stori mori. Sepanjang jalan ke KLCC kami tukar2 cerita.

Nanti aku pergi Indonesia, auntie soh dok umah dia je. Rumah besar, banyak bilik katanya. Nak jalan2 ada driver. Mak aihhh... offer yang sukar dilepaskan nih. Tapi aku lebih suka jalan2 sendiri... redah ajeee...


: : drama minggu ini : :

Sometimes drama makes the point
in getting great expectations.
layan usop santorian lagi bagus.

: : aktifkan pagi-pagi ku : :

Pengambilan sarapan pagi sangat penting di dalam rutin harian bagi memastikan tubuh dibekalkan tenaga di kala waktu pagi. Bagi memenuhi keperluan tubuh dengan pelbagai nutrisi pada waktu pagi, ambilah nutrisi lengkap seperti kalsium, tenaga dan serat terlarut.

Serat Manna yang terkandung dalam nutrisi lengkap merupakan sumber terbaik untuk serat terlarut. Manna juga terkenal di dalam industri pemakanan sebagai 'gam akasia' yang diperolehi daripada pokok Acacia Senegal dan Acacia dari Sudan. Pokok ini merupakan satu-satunya sumber asli serat diet terlarut. Ia telah disahkan oleh WHO sebagai ADI (Pengambilan Harian Diterima/Acceptable Daily Intake). Serat Manna ini mengandungi setinggi 86.6% serat terlarut asli yang penting untuk tubuh badan. Serat diet terlarut ini bagus untuk pergerakan usus dan menolong menghalang sembelit serta cirit-birit. Kajian juga menunjukkan diet terlarut membantu dalam mengurangkan hipertensi dan risiko sakit jantung dengan membaiki tindak balas glukos.

Kebaikan serat Manna ini juga ada dinyatakan di dalam Al Quran di mana 'manna' sama maksud dengan perkataan Arab 'Thoyyiba' (benda yang baik-baik). Ramuan tambahan lain pula ialah kalsium susu untuk tulang dan gigi serta vitamin B1, B3 dan B6. Nutrisi lengkap sarapan pagi perlu mengandungi bijirin dan oat bagi membantu menurunkan paras kolestrol, membaiki peredaran darah, mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan meningkatkan tindak balas sistem imun. Selain itu kandungan inulin dan oligofruktos pula penting untuk kesihatan usus manusia.

Khutub Khanah : CNInews

: : bila nak habis la : :

Apa punya cerita la... korang baca la sendiri

1- erm, nk ckp cket neh kat awak.. bce NO 5

2- Mmmm.. cmne ek nk ckp? Bce je la NO 8

3- nk taw ekh? erm, bce NO 9

4- huh, drpd pning bek bce jap NO 15

5- cmne ek nk ckp.. NO 17 je k..

6- kite nk ckp skg tp lbh bek bce NO 16

7- kite akn ckp tp bce dlu NO 2

8- yg kite nk ckp neh simple jek.. tp bce dlu NO 4 k?

9- tak payah la b’debar2 cm2.. cme bce jap NO 18

10- Blom lg la.. bce NO 19 ye..

11- da pnt ekh? Bce jap NO 13

12- sbnrnye kite nk ckp klu…. (ah bce no 3 la)

13- tgl cket jek lg bce NO 20

14- argh, pnt neh.. bce NO 1

15- adush, dah pning dh ni.. bce la NO 6

16- lorh, msh ta phm lg kew? Bce NO 12

17- ades, nk ckp neh..bce NO 7

18- kite taktau klu awk phm..tlg bce NO 10

19. Baca NO 11 dgn tenang ye.. nt awk akn taw..

20- oke2, skg kite ckp.. bce NO 14, tp slow2 jek k....hehehe


okey... teruskan baca sampai abis ya

: : office alone 13 : :




Hari ni hari minggu, esok public holiday. Hari ni masuk opis kejap nak buat performan report untuk January 2009.

Lepas bekpes roti canai, teh tarik kat mamak pagi tadi langsung je ke opis. Kat basement 1 tak bnyk keta, kecuali keta kompeni, basement 2 agak penuh. As usual, basement 3 consultant agak kosong.

Report yang nak sambung ni pun ada sket je lagi, boleh je nak buat kat umah. Tapi sesaja nak tgk sistem kat data center.

Sat lagi nak meronda kat Alamanda kejap. Tengok muve ke, baca buku ke... sambil2 boleh usha buku mem pesan tu. Kalau ada boleh beli. Kalau tak de pun, boleh je makan makanan Jepun.

Esok public holiday untuk Wilayah Persekutuan. Nak pegi Imigresen kat Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah. Nak renew paspot. Bila dah ada paspot baru boleh berhoyeh hoyeh di luar negara.

Selamat beristirehat di hari minggu, selamat menyambut Hari Wilayah Persekutuan...