Quotation of the Day

: : seperti helang dan garuda : :

terbaik daripada hrc dubai

3 pm aku terima sms kawan fb from Indonesia 'i'm going to KL, jumpa @klia?' ingatkan dia main2 je... tapi aku pegi jua ke klia. There... Agatis and her mom. Ikut plan nak jumpa dia bulan depan, jalan2 ke Indonesia.

Masa mula jumpa, kami ada masalah komunikasi. Sorang cakap slang helang, dua org slang garuda. Paham pun patah2 kata je, bila borak2 agak bermasalah. Aku kata lain, depa paham lain... cerita jadi tak sync. Adoiii!!! Alih2 spikang orang putih... haaa baru la boleh angguk2 paham, gelak2 bila ada joke.... cuma bila bual ngan mak Agatis (auntie), aku kena susun ayat buku. Slowly... we enjoy the stori mori. Sepanjang jalan ke KLCC kami tukar2 cerita.

Nanti aku pergi Indonesia, auntie soh dok umah dia je. Rumah besar, banyak bilik katanya. Nak jalan2 ada driver. Mak aihhh... offer yang sukar dilepaskan nih. Tapi aku lebih suka jalan2 sendiri... redah ajeee...


12 comments:

DoOrDie said...

Wah...emangnya kamu sudah tertinggal kasih mu di bumi garuda ya?

SilverFerio said...

ahaksss!!! mimpi di siang hari je lah

aNnE said...

ngapain? ngomong saja apa2 yang bisa kamu ngomongin..

SilverFerio said...

tak paham den ni haa...

Kakak Tiri said...

Hahaha... nasib tak campur bunyik burung kenyalang... lagi haru...

SilverFerio said...

kenyalang dah boleh paham la juga mem hahaah

Pink Marie said...

agatis?

SilverFerio said...

agatis kat fb ngan 360

SitiNur said...

Waduh,Mas Man..kamu ngak bisa ngomong bahasa Indon ya.Senang aja.

Yang pertama harus rajin nonton sinetron Indonesia ya Mas.

Indonesia byk tempat makanannya kurang bersih,jadinya kalau kamu mau redah hati2..Ada baiknya biar aja kawan kamu di Indon yang bawak bersiar2..

Hati-hati ya Mas,ok gwe permisi dulu..

SilverFerio said...

hahaha... pandai kamu gnomong base Indonesia yae...

Zu said...

:D

SilverFerio said...

tapi lain lah bila dah mula borak... lain sgt2 telo nya... bikin pusing