Quotation of the Day

:: open house terakhir ::

Kesian kat tuan rumah ni (belah kanan sekali)...

Kejadian ni berlaku pada 5.30 petang 18/10 baru2 ni. Belah tengahari kami (aku+kawan sekerja) pergi kenuri kawen kat Bandar Tasek Putri, Rawang. Kami konvoi 7 buah kereta. Makan pun not badlah... nasi minyak, ayam masak merak, rendang daging, acar, limau sunkis... dan terbest bubur kacang rasa durian suam2 kuku.... pehhhh

Tengah2 makan tu... Hisham (belah kiri dalam gambar) ajak singgah umah dia on the way balik tu... katanya ada sushi :-bd

Sampai je umah dia... mak dia idang yong tau fu. Repeat jugak lah he he he... lately nih aku memang makan banyak pasai nak bulatkan perut. Kebetulan dalam geng konvoi kami ada dua orang duduk di Kepong.

Dok tengah layan yong tau fu, ada yang bersuara... suruh kawan sorang lagi balik cepat pegi beli KFC sebab ada rombongan nak pegi beraya :)) Memang tak plan...

Maka baliklah kawan sorang ni dengan wife dia. Sebelum tu kami dah siap pesan kat dia... dah siap nanti sms je lah... kami akan sampai.

Jam 5.15 petang kami terima sms... KFC dah ada... ha ha ha ada pulak yang bersuara... KFC tu kami melawak saja. Yer lah kan mana sempat nak masak dah... KFC lah menu penutup open house Syawal.

Ingatkan dah last2 ni semua dah tak bernapsu makan.... tak! masing2 sama je macam makan kat umah kenuri kawen... kesian tuan umah tak merasa...

17/10 pun ada dua open house... puas makan kambing bakaq. Mungkin pasai tu lah kut gusi-gusi aku sakit semua.

Ekceli... esok masih ada lagi jamuan raya kat opis nih. Tapi yang penting malam ni dah pekena Big Mac

:: Hey Jude ::



Hey, Jude, don't make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

Hey, Jude, don't be afraid
You were made to go out and get her
The minute you let her under your skin
Then you begin to make it better.

And any time you feel the pain, hey, Jude, refrain
Don't carry the world upon your shoulders
Well don't you know that its a fool who plays it cool
By making his world a little colder

Hey, Jude! Don't let her down
You have found her, now go and get her
Remember, to let her into your heart
Then you can start to make it better.

So let it out and let it in, hey, Jude, begin
You're waiting for someone to perform with
And don't you know that it's just you, hey, Jude,
You'll do, the movement you need is on your shoulder

Hey, Jude, don't make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better