Quotation of the Day

:: open house terakhir ::

Kesian kat tuan rumah ni (belah kanan sekali)...

Kejadian ni berlaku pada 5.30 petang 18/10 baru2 ni. Belah tengahari kami (aku+kawan sekerja) pergi kenuri kawen kat Bandar Tasek Putri, Rawang. Kami konvoi 7 buah kereta. Makan pun not badlah... nasi minyak, ayam masak merak, rendang daging, acar, limau sunkis... dan terbest bubur kacang rasa durian suam2 kuku.... pehhhh

Tengah2 makan tu... Hisham (belah kiri dalam gambar) ajak singgah umah dia on the way balik tu... katanya ada sushi :-bd

Sampai je umah dia... mak dia idang yong tau fu. Repeat jugak lah he he he... lately nih aku memang makan banyak pasai nak bulatkan perut. Kebetulan dalam geng konvoi kami ada dua orang duduk di Kepong.

Dok tengah layan yong tau fu, ada yang bersuara... suruh kawan sorang lagi balik cepat pegi beli KFC sebab ada rombongan nak pegi beraya :)) Memang tak plan...

Maka baliklah kawan sorang ni dengan wife dia. Sebelum tu kami dah siap pesan kat dia... dah siap nanti sms je lah... kami akan sampai.

Jam 5.15 petang kami terima sms... KFC dah ada... ha ha ha ada pulak yang bersuara... KFC tu kami melawak saja. Yer lah kan mana sempat nak masak dah... KFC lah menu penutup open house Syawal.

Ingatkan dah last2 ni semua dah tak bernapsu makan.... tak! masing2 sama je macam makan kat umah kenuri kawen... kesian tuan umah tak merasa...

17/10 pun ada dua open house... puas makan kambing bakaq. Mungkin pasai tu lah kut gusi-gusi aku sakit semua.

Ekceli... esok masih ada lagi jamuan raya kat opis nih. Tapi yang penting malam ni dah pekena Big Mac

5 comments:

Zu said...

wah bestnya dah last syawal pun masih byk open house...

Soulier MUCHiER said...

tahun nih mommi beraya seminggu jerr...jangkanya mmg berkobar2 nak beraya sakan rumah dah siap kueh mueh lagi bermcm dah...sekali tu...tup tup..

malatop angin beliung sakura...terus mommi tidur jerr hahahahahahahhaha sampai Deepavali...

Mem Aluya said...

Sakan betul beraya. Meriah seyyy.

Armando De Luca said...

tepi menu2 makan last day open house tu memang sempoi... yong tau fu ngan KFC

Armando De Luca said...

bengkak perut aku hohoho