Quotation of the Day

: : s.e.l.a.m.a.t. p.e.n.g.a.n.t.i.n. b.a.r.u. : :

Selamat Pengantin Baru untuk sahabat sahabat ku


semoga majlis-majlis ini diberkati Allah Ta'ala,

semoga rumahtangga mereka aman dan bahagia,

semoga dikurniakan zuriat yang sempurna,

&

semoga jodoh perkahwinan ini kekal selamanya.

: : b.a.t.u. : :

la la la la la la la laaaa....

sudah menjadi resmi manusia..
ingin hidup seribu tahun lagi..
seperti batu2..
setulus putih hati...
melihat kurniaan tuhan..

lihat batu2 di iringan jalan...
lanjan disinari dan dibasahi hujan...
terbiar detik pagi..
tangisan mengiringi...
lihat anak kecil hadiri...
sampai akhir nanti....

batu sayang kau tak boleh berkata...
semua yang kau lihat walau tak bermata...
dari mula dunia engkau dicipta..
hingga akhir dunia..
engkau kekal jua...

batu syg kau tak boleh berkata...
semua yang kau lihat walau kau tak bermata...
dari mula dunia engkau dicipta..
hingga akhir dunia engkau kekal jua....



Batu - Ramli Sarip

: : s.e.s.i. m.e.n.g.t.a.i.c.h.i. : :

Situasi : application internal test

Test Coordinator : Sending email to all involved parties. Who do dis, who do dat, who follow up dis & dat. I am attending a training for whole week. Apa2 masalah sila berhubung dengan Project Manager atau Project Leader (teknik taichi 1)

Project Leader : Boss... I am ready utk internal test esok. Tadi vendor (Operation Manager) call, they don want to prepare mock up server, not in contact (teknik taichi 2). I don do 'contract' so i gonna pass to Project Manager (teknik taichi 3). Aku sms Project Manager to inform him the breaking news.

Project Manager : This is not it suppose to be. Remember 'our' discussion last Friday. We are going to borrow customers mobile server. Kan kita dah bincang? errr... I am not in that meeting (teknik taichi 4). Sape join. Test coordinator! Then... nape dalam email dia tak de mentioned mobile server? mmm biar betul boss? Boss... pls don 'should' alot lah... dah terlambat boss. Cari jalan mcm mana nak solve mock up server esok sudah.

* dalam keadaan terdesak, dah tak sesuai taichi dah. kang tak pasal2 kena boom ngan customer. "ACT FAST"

: : k.a.m.u. k.a.m.u.l.a.h. s.u.r.g.a.k.u. : :

ilham tak mari lah nak karang entry...
saya mau layan klip nih dulu...


alhamdulillah




CHELSEA!!! CHELSEA!!! CHELSEA!!!

suka hati saja!!!

Lepas beli teket Sunday Nite Live kat Planet semalam aku terima phone call. Aku tak kenal pun dia. Dia kata dia coba2 dail je... Tapi cara dia cakap mcm dah tau sikit2 pasal aku. Sapa pulak bagi no henpon aku kat minah nih. Lama2 she was trapped. Cuma tak nak bagitau sape kawan aku yang bagi no henpon kat dia. I tot I don have a fren like that. Rupanya ada...

Aku bagitau la ngan pompuan nih... fyi, sapa je kawan yang bagi no phone nih was not my good fren. Kalau dia kawan yang baik, he/she should tell me or ask for my permisson. Then pompuan ni tergamam kejap... maybe dia tak sangka aku nak kata mcm tu kut. Dan untuk pompuan ni pula, bila aku x reply sms, x jawab phone... jgn pula cakap aku sombong. Dua dua pun sama je.

Pada kawan2 yang minta no tepon kawan2 dari aku... jgn plak kata aku ni nak simpan sendiri. I need some time utk tanya pada owner dulu. Kalau tuan punya nombor bagi green lite. Aku boleh la bagi.

Pada yang mengaku kawan aku tu... awat la hang buat lagu tu. Aku nak bagitau la aku bukan terdesak sangat pun nak cari kawan. Aku cukup happy dengan keadaan sekarang. Kat kampung ni pun ramai kawan2 yang mampu buat aku happy & buat aku gelak sowang...

Sekian, terima kaseyyyyyyy... :d

jalan2 ptg sabtu

Lepas lunch kat Anje, Sect. 15 tadi sepatutnya aku pegi JPN sebab Yusoff bagitau ada problem. Tapi dia kata, kalau tak boleh solve nanti dia bagitau. Kira ON CALL lah petang tadi. Aku pun mcm tak nak balik umah. Apa lagi wat free drive lagi la. Kali ni ke Hulu Langat. Sana kan ke banyak sungai2 chantekkk...

Sini ada la sikit pic sempat masuk blog.

hujung sana ada masjid, tepi sungai je

air sungai pun ok, ada la nafsu nak mandi

jambatan gantung pun ada

otw balik, singgah kejap kat kolam air panas. ramai plak org kat kolam yang kecil itu. masing2 dok tunjuk betis... ada yang licin, ada yang berbulu, ada yang parut sana sini :d

xceli aku nak pi Point View utk tgk KL. so kalau dah berhajat, kena la juga pegi. sampai situ aku pun panjat anak tangga ke pondok tinjau. rosyam nor ngan family dia pun ada situ. sempat tegur "jauh jalan bang"... "bawa anak2 + org rumah tengok KL"... "view tak cantik petang ni, jerubu" ... "ok la bang, balik dulu" ... "balik mana" ... "bangi" ... "sama lh" owh patutla selalu nampak keta dia kat bangi

sampai bangi, minum teh tarikh + roti bakar dulu sblm balik umah. malam, housemate ajak kuar mkn ciken cop kat perantau, sg. ramal. layann black pepper perantau nih...

balik umah ada miss call maxis utara. aku call balik... rupanya kawan lama skolah menengah dulu. kawan dan sedara aku gak. dia bercuti kat KL. esok blah la jumpa dia sat. kebetulan noon esok nak pi beli tiket kat planet.

sekian, terima kaseeyyyyyyyyyyy!!!

beriani gam anje

Anje berwajah baru.

...tadi lunch pat sini. tinggal ayam je... beriani low cost nih. last week nak makan tapi masih lagi renovation. entah bila siapnya... dah besar pun, combine 2 lot lagi. tadi pun kena Q 10 minit sblm turn aku.

kesian plak Puteri Bongsu sebelah tu dah lengang sekarang nih. Sarina Park Cafe pun sama gak.

Village View buka baru lagi kat ngan Hentian Kajang. Kopi Cat Cafe pun lom cuba lagi. tapi... malam esok mo pi layan tinger pat Planet...


problem manager

Assigns Problem to the appropriate service provider for resolution.

sonang baitu

fikir punya fikir

"Dalam dunia hanya terdapat dua jenis nasib dan dua jenis pemikiran yang membentuk dua jenis manusia" ~ Cikgu Gan
Manusia jenis pertama ialah peneroka kehidupan yang optimis serta berani menetapkan matlamat dan bertindak proaktif untuk mencapai matlamatnya. Dia memahami bahawa dia akan menghadapi masalah dengan dua kemungkinan, gagal atau berjaya. Tetapi dengan pelajaran, pemikiran, tunjuk ajar, kecekalan, ilmu, kesedaran, kemahiran dan keyakinan, dia tetap maju dan akhirnya berjaya.
Manusia jenis kedua takut berimpian serta tidak berani menerima peluang, malah membazirkan peluang. Dia takut untuk merancang dan hanya menunggu kesenangan. Dia sentiasa merungut dan menyalahkan Tuhan, berhasad dengki, tiada kemajuan hidup dan dia lemah. Masa hadapannya gelap dan hidupnya tidak bermakna. Akhirnya dia hidup dalam ketakutan dan kegelisahan.

[ antara manusia & syaitan ]

Aku lebih takut manusia daripada syaitan kerana syaitan hanya bermain dalam imaginasi kita.
Tapi manusia bermain dengan perasaan. Aku miliki akal & naluri bagi mengawal perasaan & imaginasi.

aiii falsafah... falsafah...

: : pondok di tengah bendang : :

musim berganti, pondok masih di situ, sesekali menjadi tempat berteduh...

layan kitaro lagi best la

: : teringat dusun durian : )

fizz : aalluuuu :D
aku : assalamualaikum
fizz : kat mana?
aku : umah la dh malam kan... pe kaba?
fizz : abg kat umah lama ke? no 1-2-4?
aku : ye. nape? nak sasar bom berpandu ke?
fizz : eisshh abg ni :)) abg sihat?
aku : sihat. lidah je x sihat. mcm biasala
fizz : hmmm dah tau, memang tak pegi doc nih
aku : :))
fizz : abg.. mak abah jemput ke Raub 31 May ni. Ana kawin.
aku : (owh noooooo)
fizz : abg... ana nak cakap

ana : alluuuuu...abg... mesti dtg, ana nak hadiah.
aku : abg nak hadiah gak, tak kira
ana : boleh... makan free!
aku : tak mo, nak hadiah gak!
ana : ok blh gambar free atas pelamin sebelah ana :))

fizz : abg dtg bawa perut je. tak yah bawa hadiah2 tu. mak abah soh abg dtg juga.
aku : insha allah (ragu2)
fizz : x dapat pegi Sabah, balik la Raub, save bajet. tol rm8 je..
aku : free pun ada, lalu Fraser Hill, ikut jalan lama ke Bentung
fizz : tak payah susah2... ikut je hiway Karak. sampai Raub, fizza bayar balik duit tol
aku : mmm... kena pegi gak ker?
fizz : mak abah nak jumpa juga. dah lama tak jumpa. ajak la awek2 abg dtg. ala fizza tau... abg ramai awek.
aku : sat nak cari dulu :d
fizz : ye lh tu
aku : ye la buaya darat kan

mak : alluu... assalamualaikum man, sihat?
aku : alhamdulillah... mak sihat?
mak : 31 may ni datang, ana kawin. abah pun nak jumpa, dah lama tak datang sini
aku : insha allah. abah ada?

abah : man sihat?
aku : sihat. baru balik keja
abah : man.. 31 may ni datang rumah. ana kawin. dah lama tak tengok.
aku : abah...
abah : abah tunggu
aku : @-)

fizz : abg dtg tau... jgn buat mcm dulu lagi
aku : kena pegi ke?
fizz : abg!!!
aku : ye
fizz : abg!!!
aku : ye
fizz : dtg!! bla... bla... (sampai la kredit abis)

: : sempena hari ibu : :

Puan Zainab bt Ahmad: dia ibuku

: : sunday nite live : :


Sunday Nite Live 2008 Series proudly brings you one of the most successful rock band of all time in Malaysia, the legendary WINGS in two rocking nights; 18th & 25th May 2008 (10.30pm) to celebrate their 21st Anniversary with their devoted fans out there who has always been supporting them through it these years!

This spectacular showcase will commemorate the 21 glorious years of the band and the eminent Awie (vocal), Joe (guitar), Eddie (bass) and Black (drums) will rock Planet Hollywood’s centrestage with their non-stop classic and timeless hits such as Sejati, Bernafas Dalam Lumpur, Misteri Mimpi Shakila, Taman Rashidah Utama, Di Ambang Wati, Bazooka Penaka and much more can be expected!

Expect a power-packed nostalgic journey of rock tunes by this most distinguished rock group!Entrance fee for Sunday Nite Live with WINGS is RM50, inclusive of one drink.

For further inquiries, please call 03-2144 6602. Planet Hollywood is located at KL Plaza, Jalan Bukit Bintang.

: : 'tabung' pesen baru : :

dua minggu lepas attend course 'Customer Service Excellent' kat IOI borak2 ngan kawan2. Topik perbualan pasal pakaian perempuan sekarang ni, jeans sendat, cawat pendek, tshirt body fit & singkat... bla... bla... bla...

Kejap2 member dok sebut 'tabung' :-? aku slow sket tym tu sebab perut kenyang lepas lunch sedap agaknya lah. Bila kawan aku cerita lagi dan lagi dan lagi dlm peristiwa2 lain baru la aku tau 'tabung' yang dihikayatkan tuh... fikir lah sendiri, cuba pakai topi kuning :d

{ jenuh cari pic tabung cap ayam mo boh sini. tak jumpa ::emoticon yang aku guna sama je ngan YM hew hew hew}

:*: most special person :*:

...ekceli I miss u lah,
...miss u much lah,
...miss ur ikan temenung rendang very much lah,
...miss ur gulai rempah giling very much lah.


I love u much lah,
take care momma :)



:~: jommmm!!! :~:


:: Titian Zaman ::

Semerah Padi & Laman Kreasi
@Dewan Filharmonik PETRONAS
13 & 14 May 2008
8.30 malam

apa aku rasa

1. sedih bila org kata aku buat bila aku tak buat. aku cari jalan untuk buktikan.
2. serba salah bila kawan2 minta no telefon kawan yang penah pesan jgn bagi kat orang lain. aku diam saja atau aku bagitau tak boleh bagi.
3. seronok dapat tolong kawan2. hidup aku untuk menolong setakat mana mampu.
4. wajib buat sesuatu bagi menyelamatkan keadaan daripada menyesal kemudian hari.
5. berhati-hati kalau kawan2 buat cerita aku pada kawan2 lain. tapi aku tak salahkan sapa2 sebab salah sendiri juga sebab alpa.
6. terkejut bila kawan2 kata 'hang pun sama mcm depa!' aku memang suka diam diri untuk selamatkan carita kawan2 yang sanggup kongsi cerita suka duka mereka.
7. tak best bila kawan2 rajin sangat gali info aku dari kawan2 lain dan ceritakan mcm dia tau semunya pasal aku.
8. tak salah bila beri pandangan pada kawan2 walaupun menyakitkan.
9. terharu bila kawan2 sudi menegur aku. aku manusia biasa yang tak lepas silap & salah.
10. gembira bila kawan2 gembira.

i do nothing

@ssalamualaikum...

Aku balik sekejap je. Balik nak tengok rumah ni wakakaka... nasib baik la ingat lagi login id & password. Boleh la masuk & update sikit, tapi lom ada idea nak deko... barang2 IKEA nih lambat sangat sampai, maklumlah sa-belas kontena empot dari Sweden katakan... katakanlah katakanlah...

tunggukan kemunculan ke 3