Quotation of the Day

jalan2 ptg sabtu

Lepas lunch kat Anje, Sect. 15 tadi sepatutnya aku pegi JPN sebab Yusoff bagitau ada problem. Tapi dia kata, kalau tak boleh solve nanti dia bagitau. Kira ON CALL lah petang tadi. Aku pun mcm tak nak balik umah. Apa lagi wat free drive lagi la. Kali ni ke Hulu Langat. Sana kan ke banyak sungai2 chantekkk...

Sini ada la sikit pic sempat masuk blog.

hujung sana ada masjid, tepi sungai je

air sungai pun ok, ada la nafsu nak mandi

jambatan gantung pun ada

otw balik, singgah kejap kat kolam air panas. ramai plak org kat kolam yang kecil itu. masing2 dok tunjuk betis... ada yang licin, ada yang berbulu, ada yang parut sana sini :d

xceli aku nak pi Point View utk tgk KL. so kalau dah berhajat, kena la juga pegi. sampai situ aku pun panjat anak tangga ke pondok tinjau. rosyam nor ngan family dia pun ada situ. sempat tegur "jauh jalan bang"... "bawa anak2 + org rumah tengok KL"... "view tak cantik petang ni, jerubu" ... "ok la bang, balik dulu" ... "balik mana" ... "bangi" ... "sama lh" owh patutla selalu nampak keta dia kat bangi

sampai bangi, minum teh tarikh + roti bakar dulu sblm balik umah. malam, housemate ajak kuar mkn ciken cop kat perantau, sg. ramal. layann black pepper perantau nih...

balik umah ada miss call maxis utara. aku call balik... rupanya kawan lama skolah menengah dulu. kawan dan sedara aku gak. dia bercuti kat KL. esok blah la jumpa dia sat. kebetulan noon esok nak pi beli tiket kat planet.

sekian, terima kaseeyyyyyyyyyyy!!!

9 comments:

Kakak Tiri said...

# Ohoh... rumah dia kan kat area Bangi Perdana tu.

# La... rupanya baru nak beli tiket. Err... ada lagi ke? Orang dari jawuh pun turun nak tengok sebab Monday cuti....

Si Tukang Karut said...

wah cantik tempat nih...kalau budak2 tgk nih mau loncat2 ...aman permai indah...

SilverFerio said...

malam tadi call planet. teket bnyk lagi. x dapat teket free liew...

SilverFerio said...

memang cantik sg nih... air pun cetek je... paras dada itik ;)

cik tun teja said...

syiokknyaaa...lama tak pi wat kuak lentang pat sungai..dulu slalu lepak kat Titi Ayun, Yan..now..takdak masa..abih kuwat bawak bebudak mandi kat Tambun Ipoh tuu.tp dah gelikk..manyak indon, vietnam sama bangla dok berkubang..euwwwww!!!

SilverFerio said...

zura... bawa la anak2 pi mandi laut kat Pt Chenang nu...

_ said...

مرحبا ،
واريد ان اقول لكم عن عظيم الموقع وجدت. إنهم لا يدفعون لي لقراءة البريد الالكتروني وزيارة المواقع على شبكة الانترنت وأكبر من ذلك بكثير.
انها مجانيه وسهلة للانضمام الى تسجيل الدخول! انقر فوق هذا الارتباط لزيارة :

http://www.ft-mails.com/pages/index.php?refid=chuach2008

اشترك لكسب المزيد النقدية الآن!

SitiNur said...

rasa nak mandi ja tengok sungai tuu..wlpun xreti berenang..

SilverFerio said...

siti... ayaq sungai ni paras dada itik saja :))