Quotation of the Day

apa aku rasa

1. sedih bila org kata aku buat bila aku tak buat. aku cari jalan untuk buktikan.
2. serba salah bila kawan2 minta no telefon kawan yang penah pesan jgn bagi kat orang lain. aku diam saja atau aku bagitau tak boleh bagi.
3. seronok dapat tolong kawan2. hidup aku untuk menolong setakat mana mampu.
4. wajib buat sesuatu bagi menyelamatkan keadaan daripada menyesal kemudian hari.
5. berhati-hati kalau kawan2 buat cerita aku pada kawan2 lain. tapi aku tak salahkan sapa2 sebab salah sendiri juga sebab alpa.
6. terkejut bila kawan2 kata 'hang pun sama mcm depa!' aku memang suka diam diri untuk selamatkan carita kawan2 yang sanggup kongsi cerita suka duka mereka.
7. tak best bila kawan2 rajin sangat gali info aku dari kawan2 lain dan ceritakan mcm dia tau semunya pasal aku.
8. tak salah bila beri pandangan pada kawan2 walaupun menyakitkan.
9. terharu bila kawan2 sudi menegur aku. aku manusia biasa yang tak lepas silap & salah.
10. gembira bila kawan2 gembira.

20 comments:

Gee said...

11. suka naw nyakat org.. hehehhe huhuuh tak lah kakak gurau jer.. hugsss

cik tun teja said...

12. aku sayang org yg banjer aku laksa bawah pokok..ahaks :P

Hanamichi_Sakuragi said...

buat baik berpada2 buat dajal jgn sekali...kalau nak buat jugak buat 3,4 kali hehehhehe

Mediocre Loner said...

hahahaha zu baru pueh hati ek?..ala man..donia penuh pancaroba..dan duduk dlm meraba-raba...

wat dunno sudahlerr..bukand epa kasi kita makan pun...kan kan?

aku la ros said...

tak komen..sajer jer nak promote diri.. testing testing 123... hahahaha...

SilverFerio said...

kakak ~ hehehe... kalo kena gaya memang besh gak

zura ~ hohoho... aiii perli aku nampak kekeke. tunggu aku balik sana nanti la

zu ~ *wink2x

kgee ~ mendiam diri adalah terbaik utk saya :d

rosmawati kassim ~ tolong la cakap kekeke

Kakak Tiri said...

I dah pesan jangan bagi nomo tefon kat orang. LOL!!

Oh, di sini juga I nak minta maaf, tak kisah la tak yah tunggu raya, mana tau umoq tak panjang. So, kalau I pernah tergolong antara yang pernah menyakitkan hati, kasar bahasa pada you, bikin you sedih dan juwe marah, I nak minta sorry, yes.

Peace peace kacang pis.

SilverFerio said...

hari dan semalam tak sama. setiap hari bila dpt bangun pagi tu, kira semua pun dh kosong.. semua rasa2 tu at that moment saja

sue cipot said...

man..
aku pon mintak maaf kalo aku ada tgolong dlm glongan tue ek? mana lah tau kan kot2 aku tmulut jahat duk mgata hang.. apa pon aku lapa sate kajang nie.. cm ner ni man?

KitKet said...

bukan sedih bila orang kata kita buat apa yang kita xbuat.. tapi geram tahap volcano.. mesti akan cari jugak bukti untuk prove kita xbuat..

Ketua Kampung said...

kdg2 susah nk kembalikan kepercayaan..

SilverFerio said...

betui tu sapik... setakat terima boleh, tapi pecaya tidak la... baik buruk pun tetap kawan. cuma berwaspada saja lah... dan berharap kwn tu akan berubah

ngomel@n fizzzy said...

sy pun nak berubah jadi lebih baik **sigh

Warnawanie said...

"tak best bila kawan2 rajin sangat gali info aku dari kawan2 lain dan ceritakan mcm dia tau semunya pasal aku."

dah takde benda lain nak gali kot :-P

SilverFerio said...

fizzz ~ bolehhh insha allah

wanie ~ gali tanah jual timbang kati pun masyuk duit kan :d

SitiNur said...

man,buat baik berpada-pada..yg tu je nak kata...tp sejauh mana kita beringat kekdg akan jumpa jgk kwn yg tidak mghargai kita..

ct suka kwn2 di sini..

Hanamichi_Sakuragi said...

bg aku kalau kita selalu mendiamkan diri kekadang org ingat kita lemah than mula la tu ambik kesempatan menganiaya kita.....so jgnla baik sgt yerrr

Kakak Tiri said...

Tok Ketua Chapit - Once bitten twice shy. I tak caya dah. Cannot help.

C'guLyea said...

Betul kata teman2 kat atas tu man....buat baik berpada2..buat jahat jagan sekali..ticer pun nak mintak maaf jikalau ticer pernah terguris or tergodek or terrrr...apa2 jua yg boleh membuatkan hati man terkucik or terkoyak..adehh..banyaknyerr terrr nehh..hehehe... mohon ampun dan maaf dari ujung kaki sampai ujung rambut(bak kata2 anita sarawak ngan budak2 AF6..sbnrnya terbalik tuhh..)...sowi yer man...

SilverFerio said...

semua pun patut diberi peluang ke dua ;)