Quotation of the Day

: : mahsuri : :


Malam tadi sementara tunggu flight ke KLIA, lama aku dok telek pic nih. Sebelum berlepas aku sempat pukul sekeping gambo nih... Eh!! Dia tengok kita...


25 comments:

penny stock guide said...

help me.

SilverFerio said...

ehhh engkau ni

NaD said...

nak kena belasah tu.. hehe

btw, gambar mahsuri ni mcm ada 'something' lah. ni kalo tengok lelama bleh berdiri bulu roma nih.

SilverFerio said...

ha ahhh ada rasa lah... bila tgk gambo ni, pastu cuba ingat2 kisah hidup dia. ada rasa lah...

lil^RED799 said...

eyyyyyyyyyy seramnye gambar ni...mata die is saying something lah...renungan die tuh...ish

SilverFerio said...

tak seram... tapi sayu je

Saya, Aku dan Kamu said...

yer la. nampak sedey. sepasang mata yg macam nak menceritakan sesuatu. sapa painter nya? lukisan dia idup sungguh. berpa juta tuh? hehe

SilverFerio said...

kalau ikuti kisah hidup mahsuri memang sedey. paniting nih kat dalam departure hall langkawi airport. xde plak maklumat pelukis & harga pun

Kakak Tiri said...

Negeri pun ada... eerrrr... tapi kalau betul la Mahsuri macam tu, memang lawa seh.

SilverFerio said...

hehehe seri negeri... ikut cerita masa tu mahsuri jadi rebutan pemuda tempatan dan juga dari luar (siam)

Gee said...

memang nmpk sedey jer kan? pandai betul org yg lukis tu.. tapikan ce tgk lama2 mata dia.. serem pulak.. huhuhuh..

adek.. kitorang ingat nak pi pulau negeri mahsuri tu cuti ujung tahun.. nanti nak mintak tlg bgtau chalet yg murah tapi best ye.. :)

aku la ros said...

termenung sat... lawa arr mahsuri ni...

Hanamichi_Sakuragi said...

ini kah wajah sebenar mahsuri??

Si Tukang Karut said...

masa dulu mok pi makam mahsuri...mok jadi sedih pilu...sehingga meleleh airmata membasahi pp...tapi takde pula tertera gambar di situ...

skrg nih bila tengok gambar nih mcm cicit beliau pula...yang telah di ketemui...adakah itu benar?

Dory said...

canteknyee.. xpenah tgk la gamba ni.. macam sayu je tgk mate dia.. tapi kalau tgk lame2 cam berhantu gak.. hish!

zool irfan said...

keturunan dia kan ada kat thailand kan.

SilverFerio said...

keturunan ke 7 Wan Aishah... penah jumpa sekali kat Makam Mahsuri kebetulan masa tu dia dibawa ke situ. Keturunan Mahsuri dijumpai di Phuket. Persatuan Sejarah Kedah (PSK) telah menjejak keturunan Mahsuri sejak akhir 70an. Pada 1987 telah membawa keluarga keturunan ke 7 Mahsuri melawat ke Makam. Penah juga tengok ibu kpd Wan Aishah rambut dia pun ikal ala2 dalam gambar nih. Aku memang follow juga kisah pencarian keturunan Mahsuri nih sebab PSK diketuai oleh bapa angkat. Dia memang aktif dengan PSK.

yaya|azura said...

saya keturunan ke-8 wali songo dari republik kerakyatan indonesia.. ehh... ahhh..
har har har!

NaD said...

owhh..rambut saya ikal mayang jugak. dan nama saya pun ada Wan jugak. Saya juga ada sedara-mara di Thailand.

Owhh...adakah saya juga keturunan Mahsuri? *koya jap*

~ beaber ~ said...

tu muka mahsuri kewww???

huuhhuhuhhu

cik tun teja said...

ha'ah..tak silap, dulu depa ada letak potret Mahsuri kat kaw makam ka galeri dia kan..ramai yg cakap spasly staff depa, yg mata Mahsuri ni idup dan seolah dok perati gerak geri depa..ntah betoi ke idak, itula yg gue dengaq..

dan lagi, penah ada sorang pelancong cam dah terpaku depan potret dia cam kena pukau lepas pi renung lelama mata dia..pehtu ada sikit meracau lepas sedar..yg ni pon ada dengaq jugak dulu..

SilverFerio said...

ada juga cubaan aku buat muve mahsuri nih... tapi bnyk sgt dugaan. memang tak dapat nak bikin felem mahsuri hingga selesai...

SilverFerio said...

kakak cuba call AB Motel 012 4812300 biasanya contact motel ni je. rate dlm rm80 - 120. dari feedback kwn2 yg penah check in situ semua ok. kalau cuti skolah, public holiday atau weekend memang kena booking awal. tapi kan boleh je nak dok kat umah kg tgh bendang tu hehehe... u r welcome. semua kawan2 pun boleh tumpang tido... tiga org je dok situ...

Si Tukang Karut said...

tulah pasal dalam islam takleh melukis gambar org...sebab nanti ada jerr yang menempel menghidupkan atau mengerunkan ...makanya orang jadi tersasar haluan...nauzubillah...

dulu Mok nak jadi pelukis tapi di larang keras oleh arwah mak takut Mok taksub tak hengat donia nyata..tapi penuh hayalan...

ishk tingat lak kat satu lukisan Thai masa kat museum dulu gambar seorang kaya mempunyai dua isteri...dan isteri keduanya racun dia hingga mati..dan potret dia mmg hidup giler...negeri lah...uishhh

SitiNur said...

Eh dia tengok kita! teringat lagu
Saleh yaacob..hehe