Quotation of the Day

: : lawak bangla : :

Senario di lokasi MMZ, Bukit Jelutong.


Petang semalam aku kena cordinate satu lagi DR test. DR test ditangguh sejam bagi laluan berbuka puasa. Jadi, aku sempat berbuka puasa ngan kawan2 seopis Bukit Jelutong.

Pilihan kami ialah Mamak MMZ @ MZ. Masing2 dah oda, sementara tunggu azan Maghrib lalu lah mat bangla sorang ni. Kami pun minta kurma utk berbuka. Tak lama lepas tu mat bangla tadi datang bawa piring berisi kuah.

Zainy : apa ni?
mat bangla : kurma (penuh yakin)

kah kah kah berdekah
kami pakat gelak ramai2...

24 comments:

Pink Marie said...

haha..

mesti kuah kurma. ayam tade ke?

SilverFerio said...

kuah kurma je... memang betui la bangla nih...

Mademoiselle Cynicleopetra said...

hahahahahahahha...depa nih hindu ke atau memang blurr...LOL

SilverFerio said...

dia dh tune kurma is kuah kurma agaknya... masa kami minta tu dia xde tanya dah... terus je masuk dalam amik kurma :D

Mademoiselle Cynicleopetra said...

aha agaknya penat pose pun iyaaa kecian kikiki

ourcraps said...

mmg!!..
mereka2 mmg mcm tu..
saye penah mntk tisu..
tp dye bg saye ruti tisu..
hampehh!

Adzra a.k.a DoOrDie said...

ha har har har,kelaka banget!

SilverFerio said...

itu lah... esok pun nak berbuka kat situ lg....

Kakak Tiri said...

Bengong itu bangla. LOL.

SilverFerio said...

tgk muka dia mmg yakin jer

Saya, Aku dan Kamu said...

hahahaha adoi la. ngok ngekk hahaha

SilverFerio said...

:))

zool irfan said...

nama bangla tu wahab.. pasti sengal orangnya..

aku la ros said...

hahahahaha... lawak tul la bangla tu.. hahahaha

SilverFerio said...

zool - dah lama ker kenal dia? :D

ros - boleh tahan gak la lawak dia

Khambeng Madu said...

muahahahaha...kami selalu gak lepak minum sana...nnti leh roger2..

Mademoiselle Cynicleopetra said...

oh nih semua mesti ajaran dari zool gan k.e nih...hahahahahhaha

SilverFerio said...

kdg2 bila habis keja petang selalu gak minum teh tarik kat situ, pekena sup lidah, sup kambing...

SitiNur said...

Hahaha lenkali kena mintak kurma yang ada bijik,baru dia paham kut..

SilverFerio said...

buah kurma ngan kuah kurma bezanya 'b' saja kan... hehehe

cik tun teja said...

hikhik...tompang gelak seround... :D

NaD said...

hahahaha..ya tuhanku, kau ampunkan lah dosa bangla itu. dia tak bersalah.

hahahahahhaa...gile sengal bangla tuhh..

Dory said...

ahhahahha... mangkuk tingkat sungguh bangla tu..

SilverFerio said...

lain kali kalo pegi mmz lagi nak try minta buah kurma plak... tgk dia nak kata apa