Quotation of the Day

: : pagi hari minggu : :

Kol sembilan pagi, aku masih tidur berselimut. Henpon tepi bantal ringing, alaaa boss call plak. Sure sistem aku problem nih. Tapi malam nak angkat. Pass tu terima sms dari boss, filenet problem. Aku pun bangun buat phone call ke comman center, minta update daripada operator. Depa dah cuba prosidur biasa, tapi masih problem jua... Then aku call vendor untuk dapatkan technical support.

Aku update bosses dan siap2 lah nak ke JPN. Opis aku 2nd floor kosong je. Biasanya kalau weekend, semua buat kerja dari Command Center 4th floor.


Workstation aku pun kemas je ;) sebab semuanya aku simpan dalam laptop nih. Seminngu sekali aku akan buat housekeeping dan backup ke external hard disk. This is to make sure... walaupun laptop aku kaput, aku masih boleh dapatkan resources untuk aku buat kerja.

small time boss :D



Mana la vendor nih... lambat!!!! lepas ni aku nak pegi mega shopping kat KL plak. 28 Nov claim masuk liew.... GUESS wat sale kat Park Royal Hotel yeehaaaaaa :)) MEGA SALE pun dah mula...

7 comments:

Mademoiselle Cynicleopetra said...

Adakah itu Encik Azman di sebelah kanan berkot dan tie...?

SilverFerio said...

yeaaa betul!!! sebotol minyak gamat utk mommi :D

Kakak Tiri said...

Baik-baik le dok lam opis sengsorang tu.

SilverFerio said...

alhamdulillah. problem satel. nak pegi shopping plak :D

NaD said...

best2 ke guess sale? up to baper %?

SilverFerio said...

last2... satu apa pun x beli hahaha... penat gak ronda2 dalam pavillion

DoOrDie said...

alahai...asal tak calling2...ishhh.....takper2...