Quotation of the Day

: : s.e.p.a.n.j.a.n.g. j.a.l.a.n. k.e.n.a.n.g.a.n. : :

Sepanjang Jalan Kenangan - Broery Marantika

24 Ogos 2008

Amir smpai di rumah dalam 1130am. As usual kami akan makan dan minum di Ameer Ali. Kami baisa habiskan masa di situ berjam-jam juga. Tapi hari ni kami nak jalan2 ke KL. Dia dah lama tak drive ke KL. Destinasi pertama kami ke Setiawangsa jumpa one of his staff. Makan bihun goreng. His next stop kat Kelana Jaya. Jauh juga... tapi we were not in hurry. So boleh ronda2 Keramat, Kementah, Semarak, Kg Baru, Chow Kit... memang nostalgia. Dulu aku pernah menetap di Kg Datuk Keramat sekitar 1989-1993. Banyak juga kenangan sepanjang 4 tahun tu. Tadi sempat juga lewat Masjid Kementah, masjid pertama aku singgah di KL sebelum register kat UTM Jalan Semarak. UTM Semarak tadi aku tengok memang tak ada perubahan. Dari luar, nampak juga blok2 kuliah aku selamat 3 tahun.

Kemudian kami lewati Kg Baru. Memang ada perubahan... semua kaki lima dah dinaik taraf. Dah tak de lagi gerai2 makan di situ. Entah ke mana... tapi nampak lebih bersih dari sebelum ni. Sempat juga kami geledah lorong2 Chow Kit. Dah banyak perubahan.

Seterusnya kami melewati PJ untuk ke Kelana Jaya. PJ pun aku pernah duduk selama 6 tahun. Tadi kami masuk semua jalan2 yang penah kami lalu dulu. Lorong2, kawasan elit, setinggan, kg indon. Sempat juga singgah depan rumah sewa 'Markas 33' nostalgia! TheSun lama dan baru... huhuhu... PJ Old Town, PJ State. Medan Selera 223... suasana masih sama, tapi makin buruk :)) tapi rasa teh tarik, nasik lemak panas masih sama ;) masa minum kat 223 ni, kami call sorg lagi kawan Wancul... dia pun join. Lama juga kat 223... Kalau dulu kami blh lepak 4... 5... jam kat situ almost every night :D

Destinasi akhir, rumah kawan Amir kat Bandar Bukit Puchong. Kat umah Imran ni wife dia goreng mee plak. Hari ni memang jalan2 dan makan2 saja... kekenyangan :D esok boleh la bercuti dengan senang hati...


7 comments:

NaD said...

hm..makan la slagi bleh makan.. minggu depan dah takleh makan siang dah.. hehe

SilverFerio said...

ahaaa... nak balik kg sambut posa...

Kakak Tiri said...

Ada kamu lalu kat DV8?

SilverFerio said...

dv8 dh jadi Kelab PJ ;)

zool irfan said...

gerai kat 223 dah banyak tukar peniaga.. indon plak yang ramai..

aku la ros said...

222 tetap menjadi kenangan abadi selamanya....

SilverFerio said...

zool tapi keling botak jual air tu tetap ada sana...

ros jalan 222 tu tiap2 hari aku jalan kaki kt situ. umah sewa aku depan maybank 222 tu