Quotation of the Day

: : d.a.y. o.u.t. : :


25 Ogos 2008 - adalah hari cutiku.

Walaupun cuti tetap bangun awal untuk check dan reply email kerja. Make a few phone call. I am done.

Ekceli banyak gak nak wat hari ni. Bayar duit keta, credit card yang tertunggak. Pegi tailor amik baju raya yg dah 10 hari siap. Pastu nak pegi Low Yat plan tembah ram laptop nih. Skrg dah laju mcm kilat.

Cuma satu je yang x dpt buat. Nak pegi HP service center Pusat Bandar Damansara nak replace power/battery converter laptop nih. Sebab my staff sms, hari ni dia tender. Alamak!!! My anchor man nak blah la plak... adoi laaa.

What i'm gonna do in this 2 mths times??? Nak cari staff baru yang fasih berbahasa AIX. Dalam kepala dah terbayang sorang mamat nih... dia memang dah lulusa bahasa AIX. Tapi nak ke boss dia lepaskan dia untuk join team aku??? Kalau tak boleh memang kena follow recruitment process... dua bulan lebih juga. hmmmm... Esok je la discuss ngan PM.

Yang penting sekali, laptop aku dah berdesup!!! :D
Dah buka banyak applications pun ram utilization cuma 45% je. Ram asal 1 Gb, tadi tambah lagi 1 Gb. Tapi masa tu kan CPU utilization 1% je. Tipu punya meter nih...

5 comments:

lil^RED799 said...

laptop pon pakai meter!!!!! **geleng kepala**

SilverFerio said...

itu vista nyer gadget...

Kakak Tiri said...

Kalau dah siap ada meter, memang sah la laju cam ribut. Syabas.

Dory said...

power battery converter tu ape ye? nak tauuuu..

SilverFerio said...

ok mcm ni. laptop nih ada problem bila cabut je power cable, laptop mati. sepatutnya tak mcm tu, bateri boleh cover kan. dlm architecture laptop ada tu converter utk elak problem mcm tu. converter ni akan switch power source antara power cable ngan bateri tanpa ada down time.