Quotation of the Day

: : kawan kopitiam : :



sinonim dah ngan mana2 kopitiam, gambar2 b&w

Lunch tadi aku dan Din jalan2 cari makan di Bangi. Kami singgah makan kat KAWAN KOPITIAM milik Ezzah Aziz Fawzy. Ada kacang pool liew, tapi timing tak kena plak. Chef kacang pool masuk keja 5.30 pm. Aisehhh... have to come back lor... Oleh kerna kopitiam ni server makanan Johor, makan aku oda mee bandung Muar. Pehhhh ada rasa lah... ;)



KAWAN KOPITIAM at 26 Jalan 3/69 section 3 /Fasa 3 tambahan, Bandar Baru Bangi. Behind the fasa 3 Petronas station, 12 o clock from the UKM roundabout via Bangi tol.



Presents ala carte CHINESE STYLE DELIGHTS as below;

Noodles Kung Fu style, Noodles Szechuan style, Noddles Hainanese style, Yam chow fried rice, Hot Szechuan fried rice, Chicken Porridge, Old style Nasi Lemak with sambal like the olden days, Special nyonya Kari Laksa on Saturdays and Sundays only, MEE UDANGYing Yang Nooodles, Singapore fried Bee hoon, CUCUR UDANG.


Voted top 5 by readers of THE STAR, SPECIAL JOHORIAN FAVOURITES MEE BANDUNG MUAR, MEE REBUS, LAKSA JOHOR, KACANG POOL

[source]

17 comments:

NaD said...

dan2 la lapar baca menu tu. blm tgk rupa lagi. :drool:

SilverFerio said...

diet! diet! entry mengapi api org diet nih :))

NaD said...

tak baik taww!

SilverFerio said...

katakan COBAAN!!

SPAZZO said...

Rindunye dgn makanan malaysia.. huhuhuh..

SilverFerio said...

kalau kat Kobe ada restoran Malaysia.... apa nama ntah restoran tu... ada makanan Malaysia... tapi mahai la.... kuey teow grg rm50 :d

Saya, Aku dan Kamu said...

GULP!!

lapar huhuhuhu

Kakak Tiri said...

Nak balik!!!!

(Waaa... promosi boieekkk. Len kali pi, cakap kat Kak Ezzah, you dah promote seantero donia. Kim salam kat dia na.))

SilverFerio said...

yana... jum keluar minum!!!

mem... next tym nak pi makan kacang pool. kalau dia ada leh bgtau dan kirim salam sekali :d

Pink Marie said...

wow tedapnyeeeeeeeee!!

baman banje mek bamannnnn

SilverFerio said...

jum mkn kacang pool plak!

Mademoiselle Cynicleopetra said...

suka gambar nostalgia tu...mana dpt!?

SilverFerio said...

lupa lak nak tnya ezzah smlm... mana dia dpt nih???

Dory said...

suh la dia bukak satu kat kuantan ni haaa... dh bosan dengan kemaman kopitiam dan old town kopitiam di sini..

SilverFerio said...

sekali sekala naik la ke Chukai. sana bnyk kopitiam...

~ beaber ~ said...

huwaaaaa kacang pol ada juwerrr ngan mee bandung!! huhuhuhu

SilverFerio said...

mee bandung muo sedap liew... abih licing pinggan