Quotation of the Day

: : azab malam : :



Tiap-tiap malam aku pasti lalui azab nih. Melainkan esoknya aku bercuti. Setiap kali mengharungi azab tersebut, aku dapat rasakan stress level aku agak tinggi. Tapi bgaimana ya...

23 comments:

NaD said...

ala ciannye dia.. anto dobi je la kot dah azab sangat nak seterika baju tuh.. hihihihi. takpun, kawin cecepat. soh bini je seterika ;P

Kakak Tiri said...

Haaa... tu la tu. Sari 2 inggit. Seminggu keje baru sepuluh hinggit.

Lain la kalau sua kecit pun hanto iron. Kui kui kui.

SilverFerio said...

dobi wat cincai lor... dulu2 try gak hantar dobi, tak puas hati langsung.

ada org kata, ada India wat servis mengsterika baju... depa kata bagus. tapi di mana ya..

ourcraps said...

make it azab 1 mlm rather than azab ttiap mlm..
ahad mlm,iron semua baju or pants utk the whole week..
at least u cn reduce the stress level =P

Hanamichi_Sakuragi said...

aku setuju kalau ko iron baju sekali untuk seminggu selain mengurangkan stress ko boleh jimat letrik la beb....:D

SilverFerio said...

tul gak kan azab sekali seminggu je.... ermmm tq tq

biasanya kalo malas nak seterika, aku cover ngan jacket

yaya|azura said...

azura cam dah lama tak iron baju....
hihihihihi
:P

Mademoiselle Cynicleopetra said...

beli tilam tebal....boh bawah tilam...tu cara orang tua sebb dulu pakai arang buat seterika...hehehehe

SilverFerio said...

azura... yu buat ai tambah stress la... mcm mana yu buat?

mommi - dulu2 kat kg seterika baju skolah guna sterika besi, bakar arang. wangi je baju lepas seterika

Pink Marie said...

=))

hahahahahahahh baman ooo bamannnnnnnnnnnnn..!!

adeh.. mek cem dok pk ape la jenis azab yg baman tanggung neh. pastu baca komen ape kehalnye la ngn dobi la aci la.. tgk label hoh seterika??

sibaik mek pandai beli baju sume wrinkle free ekeke... but i feel like ironing i iron semua baju siap2 walopon tak tau nk pakai bile :D

SilverFerio said...

masa memula keja dulu paling x stress la, x fikir langsung... leh pakai tshirt & jeans... tapi 1998 segalanya berubah... sedar x sedar dah 10 tahun aku stress tiap2 malam.

~ beaber ~ said...

hew hew hew dulu me antaar dobi n gosok juwerr ..

la nehh kira gilir2 gosok baju .... hew hew hew

sue cipot said...

ampes ko man.. bria2 aku duk pk ko azab apa.. ampessss.. buat aku stress je..

ala man petua sng mgosok, masa basuh guna soflan, masa jemur kibas betol2 yg mana lipat2 tu kasi luruskan balik.. nati nak iron ko guna air skit. lg bgus ko beli strika stim.. sng weh.. aku xtrasa pon azabnya..

jgn mbazir antor dobi.. nak jimat mudah je. (eh cm mana iklan tu)

aNnE^wHaTeVeR said...

-___- anne jugak azab kalau bab iron baju..but betul la,tuk reducekan sket stress tu,ari ahad je dah iron tuk satu minggu. Dari tudung sampai ke uniform and baju2 kurung semua iron cukup2 tuk seminggu.Kekadang ada gak terlebih rajin iron extra pasangan baju.. and ari ahad tu jugak hari membersihkan bilik and membasuh baju yang di kumpul seminggu.. dah abes segala..fuuhh..tido mmg nikmat......^__^ pastu seminggu tak azab melainkan tunggu the coming sunday..ehehehehe

SilverFerio said...

malam ni segan nak seterika. pagi esok kena mangkit awai...

aNnE^wHaTeVeR said...

-____- mmg stree yg melampau la ni sampai nak iron pon segan..atooii..

sw337un7ej4 said...

hehe..hingat azab pebenda la kome ni man oii..

tak susah tu..kena cari owang umah cecepat nehh.. :D

sue cipot said...

anne segan yg baman maksudkan tu malas.. bukan segan malu..

SilverFerio said...

:)) ehem ehem... boleh la cik tun kan... kan..

Dory said...

i pon xsuke iron baju.. tiap2 pagi kne iron baju.. nak iron awal2, malas.. sape kawin ngn i sok mmg tak bernasib baik la kan..hahaha

SilverFerio said...

ya ka... kita serupa :))

Anonymous said...

hhmm,InILAH azab2 org bekeje..kena basuh,lipat gosok etc..bg saya senang je dobi je abih citer. Every week mesti saya anta dobi,tapi depa mai ambik depan umah anta pun dpn umah. Dobi ni wat door 2 door service.very profesional nye.kalau korang nak ni no 012-6136884/012-2202434. Sbb weekend slalu jln,so i suwuh depa ambik & anta.

Anonymous said...

oh lupa lak,servis utk gosok baju dia mmg excellent!cubalah!