Quotation of the Day

: : z.e.n. b.y. S.R. : :

Malam tadi aku memang berhajat nak tgk muve tamil. Bangun pun awal, semangat macam pagi raya puasa. Lepas siap mandi call kawan nak ajak minum pagi, mkn roti canai dulu. Lepas tu ingat blh terus pegi panggung. Kalo pagi maybe xde la ramai keling, depa pun lom bangkit tidok lagi time mcm tu :D

Kami pun minum kat tmpt biasa lah... aku memang tau kwn ni ada masalah kuarga. Dia masih buntu lagi. Dia perlu kawan nak luahkan, nak minta pendapat. Kdg2 dia minta keputusan... mcm biasa aku ligat fikir bagi dia option. Dia fikir2 la utk buat keputusan.

Dalam mana2 keadaan aku ni tak suke bayangkan aku ni dia. Sebab aku tak nak sokong mana2. Semua pandangan adalah dari aku sbg org luar.

Lama juga kami borak. Smpai la dia ajak aku jalan2 ke MV. Tapi dia x nak drive. Tapi xkisah la lesen memandu aku idup lagi smpai ujung bulan ni. Jalan masuk KL jam, so aku cari jalan alternatif.

Dh smpai MV aku mcm buntu kejap sebab xtau nak wat pe. Dia pun xde tujuan, aku plak cuma nak temankan dia je. So jadi aku tawaf je outlet dlm MV tu dari tingkat ke tingkat. Jumpa kedai juai air kami beli, minum smbil jalan2 sambil borak pe2 ntah. At last aku dah habis tawaf, perut pun lapo balik. Aku pegi food junction tapi dia x kenan. Kotor katanya... jalan2 tu jumpa ZEN by SR. Dia ok kat situ, tapi dia nak minum je. Aku je makan sorang 'catch of the day' mmmsedap!!! Lama kami lepak kat Zen, selesa kat situ sebab x ramai org. Org ramai lalu lalang ada la ;)

Lepas tu aku drive balik Bangi, balik umah aku sebab dia nak lepak kt umah aku kejap. Skrg ni aku meniarap depan tv, dia plak dok conference ngan wife dia. Dia jalan ke mudar madir dalam umah aku.

Aku rasa aku dah tau apa keputusan dia nanti...

16 comments:

Warnawanie said...

tak pening ke nengok dia mudar madir?? :D

SilverFerio said...

tak pe... dlm umah selamat sket.

lil^RED799 said...

kesimpulannye terlepas la muvie kelly-ng nye ni???? *sigh* berkobar2 nunggu review nih.....takpe...review zen pon okey gak...tak pernah terai....sedap kah?????

SilverFerio said...

menu zen sama cam SR je... tapi lagi santai la... enak gak santai situ, ramai org lalu lalang depan belakang... menu zen bnyk western, pasta...

Si Tukang Karut said...

nampaknya memang kegusaran menghambat teman man....kecian...bukan mudah membuat keputusan...apa jua yang di lakukan harus di pertangungjawabkan kini, esok dan selamanya...

SilverFerio said...

betui tu mommi... dia x tentu arah je skrg nih. mcm biasa... cakap ke dia... memang mcm2 terlintas dlm kepala, xleh nak fokus... tapi jgn dok fikir saja, xde action pe2... satel satu per satu

Si Tukang Karut said...

suwuh depa membaca Surah Al Insyirah dengan khusuk dan pahami maknyanya dan jgn lupa berdoa tanpa henti..insyaAllah...surah kelapangan...dapat menenangkan jiwanya...

berusaha dan bertawakal...ALLAH s.w.t tidak memberatkan manusia itu...semua yang terdaya...

Gee said...

sian member tu.. ha ah betul tu ckp k.gee surah Al-insyirah memang berkesan..

hmm.. bis tu bilanyer nak pi tgk crita keling tu adek?

Senak Lutut said...

.... bersemuka + tanya + dengar x kena + di mana + kemana + tiada rahsia + berterus terang + tak cepat melatah = bahagia (insyaAllah)

Senak Lutut said...

.... bersemuka + tanya + dengar + kenapa + di mana + kemana + tiada rahsia + berterus terang + tak cepat melatah = bahagia (insyaAllah)

SilverFerio said...

;) tq semua2... nanti2 esok2 blh borak2 ngan kwn lg..

Kakak Tiri said...

Kesian kat kawan kamu tu. Kalau tengok cerita Tamil lagi pening kepala dia kot. Nasib baik ada kawan macam kamu, yang tak jadi bawa dia tengok wayang cerita tu. Kalau bawa dia tengok Sepi pun, kang dia nangis kot. Lagi haru.

Semoga settle semuanya.

SilverFerio said...

hahaha... mula nk tgk sorg je... sape la nk tgk citer keling melainkn sy sorg je ngan zool... tapi mlm tadi kwn tu ajak tgk citer pe ntah

-me- said...

wohhoo..siannya kwn tu.. suh dia beristigfar byk2 yer

aku la ros said...

mmg aa sian kawna hang tu...

hmmmmm...

SilverFerio said...

kalo korang semua kesia... aku ni lagi la... huhuhu...