Quotation of the Day

: : ... : :

jap tadi mak call dari Langkawi. dah lama nak call tapi lupa. tok suruh call sebab dah lama tak de berita. bila nak balik? dah musim buah. adik2 pun belum balik lagi. tak de sapa nak makan buah2 tu.


Lepas tu aku bingung kejap... cuba recall bila kali akhir aku call family kat kg? so long ago... no wonder mak call. huhhhh betuah punya anak.


-------------------------------------------------


lately, aku kerap habiskan masa ngan sorg kwn kt niosh. dia plak ada masalah dan perlukan tempat utk luahkan apa yang terbuku. skrg ni balik keja je aku ajak dia kuar minum sambil borak. dia bebas cakap pe saja, aku dengar, kdg2 aku basuh dia juga. hopefully, tak lama lagi masalah dia satel.


------------------------------------------------


keja aku plak makin rumit. satel satu, satu lagi timbui... mcm tu lah adanya. memang mencabar segalanya. tapi aku dah mamai dgn semua ni. problem kena satel cepat. tu lah kdg2 balik subuh, weekend pun keja... sebab aku tak suke org membising, mengata itu ini. aku dh boleh absorb.


--------------------------------------------------


weekend baru ni aku luangkan sikit masa utk diri sendiri. make a trip to TI. misi hari sabtu, nak pegi kenuri kawen kak chik. lepas tu wat aktiviti bebas ke menara condong. hari tu baru aku tau nape ia condong. kat bhg atas menara ada tangki air untuk rumah sekitar pasar tu, tanah kat situ plak lembut, pastu kawasan pasar tu kerap banjir. semua2 tu menyumbang kpd menara jadi condong.


menara juga ada jam besar teknologi lama. besar sungguh mesin2 jam nih, ada tukul2 lagi haa. pasak pun guna nat & bol yang besar penumbuk bebudak....

ingat nak boh bnyk pics... mood lom mai lagi

18 comments:

~ beaber ~ said...

huhuhhuh tang boleh absorb iteww yg baguihh ...


keep it up!!!!

SilverFerio said...

ye la kan... tido mesti mau lena. xmo nitemare

lil^RED799 said...

kalau lebih bnyk lagi org seperti mr sf.....harusla the world is a better place to live

Kakak Tiri said...

Oooo sebab tu ke dia condong. Patutlah. Esok esok kalua balik kampung nak pi check lah.

Warnawanie said...

chayok~!!!

Si Tukang Karut said...

Bukan satu perkara mudah nak absorb macam sponge....anyway memang susah nak senangkan?...

jgn jadi cam mak nih nightmare manjang bangun tido cam nak munuh org sampai lufher mana kenyataan dan mana mimpi...pukul rata cam roti naik sendiri...

apa yang aku merapu nih?...takpe teringat buah-buahan memutik di kampung tu...bila nak balik?...

yaya|azura said...

jadi spongebob squarepants ke?? :P

Hanamichi_Sakuragi said...

tak baik tau lupa org tua..:D

aku la ros said...

no komen... heheheheh

SitiNur said...

patutla man tanya skrg musim buah ke kat kedah?Aisey rupanya kg dia ada dusun..heheh

ct pun weekend tak pi mana,sabtu keja halfday,nak ambik cuti xbleh sebab awai bulan bos tak bagi..mmg time bz..sib baik man pi jugak kenuri kat teluk intan..Ingat ramai jgk kawan2 kita yg pi..


Keja kat tempat baru ct rasa tensen jugak,dah give up dah bgtau kat bos,ct stress sgt nak mintak transfer tpt lama..malas dgr bos berleter kata ct buat keja slow ngan dok compare ct dgn previous staff..Bila ct mintak transfer tak bagi plak,bagi motivasi kat ct..sib baik ct terkesan jgk dgn motivasi dia..So skrg ct nak keja bayek2,hehe tu yang kurang memblogging tu..

-me- said...

eh, ader buah laaa.. kawan-kawan, jom serbuuuuuu!!

*me tingat kt kg sblh bapak. duku dh berbuah blom*

SilverFerio said...

jom rombongan cik keah ke pulau saya

Comot-nyew-aku said...

musim doyan yea..musim muktan yea..musim manggeh yea.. musim makan yea..

sue cipot said...

alangkah untungnya kite kenal manusia yg bnama azman ahmad ni kan?

bro.. jom balik kg p dusun hang hahahhaa

NaD said...

buah kelapa laut afrika ade???

SilverFerio said...

kelapa laut afreka gelap2 eh.... nyok tua ada la hehehe

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Nak ikut balik kg.....

SilverFerio said...

marilah mari...
mari balik kg...