Quotation of the Day

: : s.e.p.a.s.a.n.g. c.e.k.a.k. m.u.s.a.n.g. b.i.r.u. : :


ENTAH semangat apa masuk dalam badan pagi tadi. Semangat nak cari kain untuk buat baju raya :d

Malam tadi sempat ym ngan nur, tanya mana nak dpt kain yang cantik dan harga patut. nur suggest Kamdar Prima Saujana. Memang convenience lah kat situ. 1st time juga lah aku sampai situ.

Masuk je Kamdar aku cari2 bahagian kain kosong kaler-kaler. Memang tak plan nak kaler apa pun. Cuma mata terfokus kat kain ni jer... pusing2 pun tetap jeling2 kain tu jua. Memang gulung kain biru tu belum terusik. Mungkin harga agak mahal atau tak de yang suke biru.

On the way back home, kat pekan Kajang aku ternampak papan tanda 'dzull declassique'. Housemate pun penah tempah baju melayu kat situ. Aku pun nak la jua tempah kat situ. Macam biasa, aku masih kekalkan baju cekak musang, kancing lima. Harga tempahan pun dah naik rupanya. Kali akhir aku tempah rm80, tapi sekarang dah rm95. Kalau aku congak-congak, sama saja baju dah siap. Tapi aku memang tak penah beli baju melayu yang dah siap.

Nak balik umah ke tak.. nak balik tak? Aku rasa nak makan laksa Rimba & cendol. Ramai gak pelanggan, Sementara tunggu oda, Cik Sharel ngan Kak Chik tercegat di depan aku. Kami borak-borak dan makan sama-sama. Terima kasih Cik Sharel pemurah itu belanja aku.

Petang ni aku nak pi gym...

19 comments:

cik tun teja said...

uittt bang man, tempah baju raya kerr..hehe..hamik kaler aperr..??

SilverFerio said...

kaler biru kelam2 sikit hehehe

Warnawanie said...

kite pung ade wat baju kurung cekak musang ini tawon... hohohoho

tapi kaler pepel... ;)

SilverFerio said...

baju tuk honeymoon ker apa

Si Tukang Karut said...

yang pasti anda akan segak tampan dan bergaya...cantik warnanya itu..

Kakak Tiri said...

Ha ah... cantik. Memang lawa.

SilverFerio said...

mommi... dok mundar mandir dlm Kamdar tuh... mata tetap jelin2 kain biru itu... takottt. takot habis org lain borong huhuhu

mem - last time beli 4 meter je, tapi smlm kena beli 5 meter... entah2 kena kencing brdiri ngan kak sales tu...

Si Tukang Karut said...

Kalau lerang kain 45" mesti beli 5 meter....tapi kalau 60" bolehlah 4 meter...man tinggi biar lebih jgn kurang...belen tu leh buat tanjak ke? atau sepender satu set! hahahah sori ampun gurau!! LOL!!

SilverFerio said...

rasanya kak sales tu x tau la lerang. semalam je dia ganti dak sales yg cuti huhuhu... tak pe lh leh wat sampin

Tok Ketua said...

tok lak x pernah tempah baju.. beli yg dh siap jer..

SilverFerio said...

bukan apa tok... kdg tu acu try test gak yg dh siap... kdg2 tu cawat dia labuh, kdg2 cawat pendek... tak selesa

aku la ros said...

nice color...

sue cipot said...

aku tgh gaduh dgn org tue ada kah patot dia nak buat baju nikah & baju tandang baju melayu teluk belanga.. eeeee geramnya aku.. alasan dia raja johor pon pakai lagu tue..

Haruskah aku ganti pengantin lelaki man? huhuhuhuhuu

lil^RED799 said...

waaaaaaaaaaahhhh cepatnye dah beli!!!! siap dah tempah lak tu....hebat!!!!

meeboo said...
This comment has been removed by the author.
meeboo said...

biar cepat asalkan bley pakai baju raya dok gitu? heheheehee

SilverFerio said...

ros - kaler tu tema raya 2008

sue - small matter tuh, bawa bermuzakarah

nur - seberapa pantas yang boleh sebab tak bnyk masa dah hehehe

meeboo - ya betui betui

mYpRecious said...

cantek la kaler dy b.man
jgn luper mai rayer umah pakai baju tu.. ekekeke

SilverFerio said...

hahaha... tq tq jemput raya in advance...