Quotation of the Day

: : realiti yang sengal : :

Malam tadi aku dijemput kawan2 NIOSH join annual dinner depa kat PICC. Makin ramai dah depa. Maknanya ramai juga staf baru depa yang aku tak kenal. Bila ada kesempatan bersalam dan tanya khabar, depa dok tanya aku dari region mana :)) Aku xNIOSH je keja kat Putrajaya. Dapat juga beramasa mesra dengan staf dari Sarawak & Sabah. Macam2 komen depa bila dah lama tak jumpa. Depa kata aku nampak ceria... kacak... mcm player... wow!!! ...dan sorang kawan dari KK nih siap tunjuk sms yang aku penah bagi kat dia mcm mana nak access email dari luar opis, maknanya kalau OS lah... Aku kata kat dia, ko salin sms ni on paper boh dalam wallet, kalau hp kaput tak la mengelabah nak cek email masa OS :D

Dinner malam tadi depa bayaq AC Mizal jadi MC dan Datuk M Daud Kilau menyanyi. Everything fine! AC memang kerja mcm pro. Tak de masalah langsung. Datuk nih orang tua yang lorat juga la, bad words sana sini selamba kodok je, pengetahuan am agak rendah... antaranya 'Tan Sri Lee Lam Thye ni menteri apa?' yang ni tak pa la kami boleh habaq kat dia sapa Tan Sri nih.

Tapi yang buat limpa aku nak pecah 'Saya pernah juga buat show di hotel satu kosong satu'. Aku memang lost habis masa dia sebut nama hotel tu. Tak lama lepas tu baru kawan aku bersuara 'IOI Resort Hotel ke Datuk?' Masa aku dengar IOI jiwa aku dah =)) hampir pecah limpa.

Syukur sangat2... pengetahuan am aku agak memuaskan :)

16 comments:

SitiNur said...

Wah..wah..syoknya gelak kat orang :P

Pink Marie said...

part of the scrip kot?
hahahahaha bole buat bahan neh. satu kosong satu. nape tak ckp one zero one je. kelas sket.

Mademoiselle Cynicleopetra said...

ada apa 101 hotel tu...cam hotel 81 sini ke?

Dory said...

muahahahha.. sian m.daud kilau.. i pon xtau hotel tu.. sian gak kat i.. haha

SilverFerio said...

ct - gelak tapi kesian kat dia, dan beringat kena belajar dari kesilapan org lain

mek - :))

mommi - ioi ni 5*

SilverFerio said...

hehehe sian gak kat dory... jum kita hi tea kat hotel satu kosong satu

Kakak Tiri said...

Lahai... sian kat Datuk tu.

sw337un7ej4 said...

huhuu..cek pon taktaw otel 101 tuu..

007 takder ker..hehe

NaD said...

hotel IOI kat puchong ke?

SilverFerio said...

mem - kasihannn!!!

cik tun - hotel ioi tau :-? hehehe

cik nad - ioi mall kat puchong. ioi resort hotel & spa kat putrajaya

Saya, Aku dan Kamu said...

kekekeke.. dia bukan tersilap kot. terloopa. hehe

SilverFerio said...

tak lah dia bukan lupa... itu je yang dia tau...

DoOrDie said...

ahhahaa...ni kena kabor kat nenek cek nih...alkisahnya datuk tuh dulu jiran dia...

la nih kalau turun kl rajin le nyinggah! nyampah ai...dia eksi2 sikit!

SilverFerio said...

sabar je la :)

is150 said...

Alhamdulillah, seronok dengar bila ada orang lain seronok...
sorry tak dapat lepak lama, NFD kali nie aku tak berapa handle sebab sibuk dengan tugas-tugas lain... masa ko tgh jumpa tue, baru update apa-apa yang dorang dah buat...

SilverFerio said...

good job Is!!!