Quotation of the Day

: : kasihnya ibu : :


Kat kampung baru ni batuk getting worst, nak cakap ngan orang pun susah. Macam campur aduk je cakap ngan batuk. Dalam sibuk2 tu, tak tau bila masa mak cari ubat batuk kat farmasi. Lepas minum ubat batuk, ok la sket. Skrg ni, kadang2 batuk la sket2 lagi. Mak pun bekalkan ubat tu. Terima kasih mak...
Si Danish ni, tangan dia patah bulan April lepas. Memang ada kesan jahit 'tulang ikan' kat lengan dia. Kita org risau je sebab dia sangat lasak langsung tak kisah tangan dia pernah patah.
Biasalah tu anak nombor dua...
Tetiba teringat plak, setiap kali aku pegi hospital melawat orang sakit, aku hampir pitam. Biasanya tak lama, masuk kejap je badan & muka akan berpeluh, pastu ilang fokus dan aku akan duduk kat kosi atau katil hingga keadaan stabil. Kalau la aku join program 'have a heart' tu... aduhaiiiii... i cant smell hospital, org luka, cucuk tak sana sini situ...

8 comments:

Mademoiselle Cynicleopetra said...

lhor man...momi pun ada masaalah hampir serupa...tak kiralah mana pun...spital ke rumah...yang pasti when I visit people sakit atau kematian...akan dtg rasa loya dan momi akan muntah...

bukan sikit punya muntah...sampai berair2 mata dan lemah satu badan...

kdang2 malu takut org ingat momi pengeli, tapi kan sebenarnya bukan kerana geli...

keadaan orang yang sakit yang membuat momi muntah...so tidak mahu org salah paham...mommi cuba sedaya upaya tunggu orang tu dah baik baru pi melawat...

org tak paham akan ingat bebukan...yang kita nih ngegader tak tentu pasal...

SilverFerio said...

biasanya kalau nak pi lawat orang sakit, kena ajak kwn utk backup driver hehehe...

Zu said...

zu suka p hospital cuz suka bau ubat2an hehehehe...

Man kim salam ngan si Danish ni comel bangetttt:D

NaD said...

owh..ada gak penyakit camni rupanya. nad kalau gi melawat org sakit, slalu rasa nak nangis. padahal org tu bkn la sakit mane pun.. tapi aritu kat IJN takde bau ubatlah... ok je.. mcm kat taska je suasana dia. hehehe.

SilverFerio said...

zu-- nanti kalau jumpa dia, aku kirim salam ko ;)

cik nad--- bau ubat ok je... bau rumah sakit ada alah sket la.. hahaha

DoOrDie said...

ha...setuju ngan nad...macam kat taska jadinya dikejekan dek orang2 kampung..

ala, kalau alah2 g spital..nanti wifey deliver camne? takkan pandang sipi2 jek?

Pink Marie said...

alalala baman nie.. mek akan jadi cemtu bila nmpk darah membuak2.

mek takde la sensitif ke ape tp mmg agak kurang senang gak ngn bau hospital. bau disinfectant tu cem kuat gila menusuk hidung.

tp takde la teruk sgt. lepas hidung da bole adjust then tak bau pape dah.

SilverFerio said...

hohoho... dulu pernah cuba derma darah. hafway... ai pinsan :)) kelam kabut misi ngan dokter. last2 doketr cucuk jarum tambah air... dokter tu pesan, jgn lah derma darah :))