Quotation of the Day

: : destinasi akhir : :

27 Disember 2008 : Bandar Baru Bangi - Tanjung Piai.
Rest kejap kat Shell Station Alor Gajah Melaka.

Tanjung Piai National Park

Last Point : Tanjung Piai, adalah titik paling hujung Pantai Barat Semenanjung Malaysia. I was there at 6.15 pm, 27 Disember 2008. I have made such a great journey. Perjalanan ni tak plan pun, so that tak dapat bermalam di sana. Semua hotel kat pekan Pontian Kechil, Batu Pahat dan Muar full house. I drove back to BBB that nite. Haf way ngantuk sgt dan berenti tido kat Hentian Senawang. Masa tu jam 2 pagi. Sedar2 je pagi dah terang benderang kol 8 pagi.

"Jauh berjalan, luas pandangan" & I saw a lot of peoples, the life, ... perjalanan seterusnya ke Indonesia pada March 2009.

11 comments:

Pink Marie said...

abes sume org yg lahir kat sini dpt 2 sijil lah?

satu sijil lahir satu lagi sijil paling hujung nun di selatan?

NaD said...

ciknad nak pi indo bulan Feb. hehe.

DoOrDie said...

sume orang nak g indon nih nampaknya...ermmmmm.....

SilverFerio said...

hehehe.. jum cuti2 ke indonesia plak

Kakak Tiri said...

Trip semacam gini di panggil "Trip Gegak Gempita"... sebab tak plan ;p

Seronok cam gini. Huhuhu.

SilverFerio said...

bukan "gerak gempur" aarrr... ingat nak pegi umah AJ. dok tgk signboard JB 80KM, Pontian 20KM, Batu Pahat 50KM, Muar lagi 70KM...

aku la ros said...

oooo.. tgok signboard kuantan 216km.. terus jer pegi.. mlm blik kl..hari ni keje.. hehehehe

Dory said...

bes gak kan, buat plan terkejut2 nih.. nak gak wat camtu.. pegi penang pon bes nih.. hee

SilverFerio said...

kalau ke kuantan, aku ske melencong ikut jalan apa2 ntah... janji sampai je...

huh plan terkejut kali ni memang ada kejutan la... aku tak sempat jadi vampire dah kena paku kat tengkuk hehehe

~ beaber ~ said...

huhuhuhu versi jalan jalan tanpa plan nehh

selamat thn baru to u juwerrr

bulan 3 first week mo gie tasek bera ...cuti maulud nabi

SilverFerio said...

mo pegi indonesia