Quotation of the Day

: : hari cutiku : :


Hari ni cuti lagi. Lepak kat rumah saja. Rehatkan silverFerio dendiam kat bawah tu. Nasib baik sF ada teman-teman kat bawah tu.
Terjaga tido pagi tadi aku SMS Kak Nor & Boss, nak cuti. Lagipun semalam dan hari ni memang tak de apa nak buat kat opis. Aku cuma kena make sure sistem tip top. Pagi tadi call JPN minta depa update status. Alhamdulillah, tip top. Petang nanti aku call lah sekali lagi. Lepas tu baru la boleh report kat Boss hehehe.
Setelah hampir setahun kerja di JPN Project Site... aku cuba berkomunikasi dengan semua pihak. Boss, sub ordinate, vendors, clients... bukan apa cuma nak mereka dapat info terkini, buat mereka rasa mereka ada kepentingan, supaya mereka rasa happy.
Masalah memang ada. So, bila ada masalah mereka perlu tahu, mereka pun sama-sama kena bertanggungjawab. Tanggungjawab aku let them alert masalah yang timbul. Dalam masa yang sama kena selesaikan masalah. From time to time aku akan update the current status pada semua pihak. Biarlah depa anggap sampah ke apa ke... at least depa tau aku buat kerja. Jangan depa salahkan aku sudah la. Lagipun... mereka mungkin ada idea lain yang boleh membantu.
Baiklah... nak sambung tido sekejap ;)

4 comments:

sue cipot said...

hem..hemmm jgn buat2 lupa lak aku dengki ko baman... lalallaa

Khambeng Madu said...

wei..bangun...tido lagi kaa..? haiyooo...

Mademoiselle Cynicleopetra said...

it's definitely a good way, and Get Informed...well kerja adalah satu tangung jawab...

Dulu momi 'fired' orang yang bekerja 'Syiok Sendiri' tapi tidak pernah update me with anything...not sadist but I need the information cos I have to answer to all big bosses...

Information detailed is excruciating...unfortunately not many realised that...

...tu pasal ramai masih di bawah kerana tidak sedar hakikat ini...your bosses need information...bukan tayang gigi...

Takde information...jgn harap nak naik...ramai yang buat silap...

eh ngomel lak mok...heheheh

zool irfan said...

ya betol.. aku pun macam tu gak.. kalau ada masalah timbul.. ngan bos, ngan designer, ngan supplier, ngan bangla wat keje, ngan client ngan big bos client . ngan tukang amik komisen.semua aku bagi tau.. sama sama kongsi sama presure.