Quotation of the Day

: : p.e.r.t.e.m.u.a.n. : :

Sedar tak sedar aku memang sangat bz skrg ni. aku kena bagi seratus persen komitmen untuk UAT esok.

Petang semalam 2 June, sahabat aku call ajak minum. Maklumlah dah hampir setahun kami tak jumpa. Dia kena pindah ke Sabah. Tengah hari semalam kawan dari NIOSH Bintulu call, dia on the way ke Bangi, ajak dinner. Seronok dan serba salah sebab aku hanya boleh berjumpa salah sorang dalam satu masa. Pe2 pun aku jumpa Amir dulu lah... bagi bos Bintulu rest dulu.

Cepat2 aku siapkan kerja, dan memecutkan silverferio aku laju dari speedlimit lebuh raya. Sempat juga berjumpa Amir sambil minum teh o, teh tarik dan makan tosei. Panjang juga berborak. Macam2 topik, tapi aku lebih tertarik dengan cerita pengalaman Amir di Sabah.

Petang tadi bos Bintulu sms, dia habis kerja kol 5pm. Aku pun cepat2 siapkan kerja dan memecutkan silverferio aku sekali lagi ke Bangi. Bos ajak temankan pi MV. Dia nak cari perfume. Banyak seyyy dia shopping. Yang penting bos belanja aku kat Chilis sempena birthday aku tak lama lagi. Sepatutnya kali ni turn aku belanja dia. Lepas tu nak tengok wayang cerita Narnia. Teket jam 10.30 pm dah lewat sangat. Tak jadi lah, kami masuk ke Indian festival kat MVECC. Bos shopping lagi barang2 untuk deko rumah barunya. Sempat la aku tanya harga kain sari yang cantik itu. Seratus ringgit semeter, sangat cantik.

*aku terfikir : mengapa kamu terlalu sombong? mengapu kamu terlalu pentingkan diri sendiri? mengapa kamu... itu, ini, bla... bla... haaa lu fikir lah sendiri :))

17 comments:

Warnawanie said...

nak tanye nabil leh tak?? hehehe

Kakak Tiri said...

wink wink... wahahahahahaha...

lil^RED799 said...

harus tgk narnia itu!!!! sgt best!!!!jgn pengsan tgk muke lucy tu sudah!

Hanamichi_Sakuragi said...

suka sgt fikir bukan2....:D

sue cipot said...

bro.. besday hang tu lebih indah jika hang hdiahkan dri sndri s'org teman lallalalala

Dory said...

oooh.. silverferio tu adalah kereta? hiksss

aku la ros said...

shopping?... bestnyer shopping... lalalala...

Si Tukang Karut said...

sari tu apa warnanya?...seratus ringgit semeter?...kalau buat cadar agaknya pun cantik...so org takyah nak tido kat situ...tgk jerr...sambil air liur meleleh...hahahahah

hai hai kain yang cantik untuk si pemakai yang indah...

fizzzy said...

nak minta gaji nak kat bos!! bos nak $$$ tambah skit ..bleh??!!

Hanamichi_Sakuragi said...

sue....bro kita ni jual mahal ...tu yg tak berteman lg tu hehehhe

Tok Ketua said...

Honda fireo.. mesti kencang nih....

SitiNur said...

mengapa kamu berleter ni??hehe

saya tak pernah sombong dengan kamu..;-) cuma saya bz skit..xsempat lagi berkenalan dgn kamu..hehe

SilverFerio said...

wanie - tak nak tanya kite ker? hehehe

nur - alaaa... nak tgk citer hantu siam la

sue - hahahaha... no comment!

mommi - kaler2 neutral... tapi banyak kaler2 terang, gelap...

zu - hehehe no comment!

siti - tak pa saya amat faham kehidupan kwn2

yaya|azura said...

azman.. kalau azura tak sombong sama azman, azman belikan x kain sari tu utk azura? :P

SilverFerio said...

ehemm ehemm ;;)
mmmm :?

yaya|azura said...

azman sakit tekak ke? batuk yer?? nak azura belikan ubat batuk x? hohohoho... ;P

SilverFerio said...

baik sungguh laa...
anak sapa ni?