Quotation of the Day

: : apa dah jadi :-? : :

Hari-hari cuti aku, hampir 1/4 daripadanya aku habiskan di pejabat. Terpaksa juga pergi utk 'rotan' vendor yang buat kerja. Kalau harap kat anak buah saja, depa akan ikut saja excuse vendor nih.

Macam mana aku nak pergi bercuti ke luar negara kalau macam ni lah selalu jadinya. Boss pula kata, tak kisah as long as aku boleh balik in 4 hours time. Nampaknya, aku kena promote someone to become my successsor. Kalau tak, macam ni lah aku sampai bila2.

Selain tu, tengah cuba juga cari persekitaran baru.

6 comments:

Mademoiselle Cynicleopetra said...

when your work starts to take over your life...the joy and passion will cease...

eventually it turns out to be a burden not easily fulfilled...

u take care...

NaD said...

bila semua dah bergantung pada baman sorang je, benda tu dah jadi tak sihat. baman takde, tak bergerak company. dasat woo..

DoOrDie said...

been there..selalu kena situasi gitu..

but now, i learn sumthing...DO NOT over expose ur capability and learn to delegate things to others.

kena bagi diaorang ilmu + kesedaran supaya deaorng bole back up kita instead of the other way round.

U bz sampai takde masa untuk i..huhuu...

gerek baman!

Dory said...

been there! cuti2 pon rase nak kje, asik kje, kje,kje.. skrg dah mls insaf sket.. hehe

Kakak Tiri said...

http://kerjadubai.blogspot.com... hik hik

Good luck and take good care.

SilverFerio said...

tq semua