Quotation of the Day

:: mayday mayday mayday ::


5 pm tadi terima call dari opis, semua server down (80+ servers). demmm.... maknanya kami kena kerja 8 jam lebih untuk nak ready semua tu. Bila tanya apsal down, rupanya vendor electrical buat load test, tapi went wrong. Trip whole floor nih. Dah dapat info awal ni... mula la calling2 technical staff, vendor semua datang on site.

Lepas berbuka tadi, semua dah sampai on site. Vendor sorang ni tanya... "sabo ke?" hmmm... entah la. Segalanya mungkin dlm keadaan skrg ni. Nampaknya kenangan bersahur kat opis ni berulang lagi tahun ni. Tahun lepas pun penah gak major problem mcm ni. Jumaat lepas baru ke kami berbuka sama-sama kat Wong Solo. Malam ni dpt sahur sama2 plak.
Thanks lah pada staff dan vendor yang bertungkus lumus nak ready semua server ni... 80+ servers... sistem ni dah lama sangat dah... harap2 tak lama lagi diganti dengan sistem baru.

Nak sambung keja lagi.... daaa


6 comments:

Pink Marie said...

adeh.. mmg selamat.

harap2 roti nan dan tandoori pon selamat masuk perut tadi.

Armando De Luca said...

ha ha ha... roti naan sempat diselamatkan dalam perut dah tadi...

DoOrDie said...

cabaran2...

Armando De Luca said...

problem mlm tadi memang kami expect mencabar... sebab semua sistem down tapi turn out ok. thanks God

Soulier MUCHiER said...

macam nak launch roket jerr gamaknya..mesti klamklibut...

Armando De Luca said...

iya iya... 8.30 am launch sistem... itupun kira dh delay sejam