Quotation of the Day

:: pisang Jumaat ::



Tadi makan pisang sedekah kat surau, kebetulan sampai awal dapat la merasa pisang tu. Terubat dendam kesumat tengok pisang kat blog Azura. Tersengguk-sengguk kepala dengar khutbah Jumaat. Entah banyak mana mesej yang lost… hehehe


Lepas solat, terasa nak makan ayam dadah Sg Chuah. Ramainya umat manusia kat Restoran Pak Lang / Mak Lang. Memang begitu suasana restoran lepas solat Jumaat. Nasib aku agak baik, semua tak dirancang meja saudara aku ada kosong lagi. Pertemuan tak dirancang.

Sekarang ni dah kat opis. Masih panjang waktu kerja untuk dihabiskan sebab kol anam nanti ada hardware migration. Harap2 task ni sukses, kalau sukses jam Sembilan malam dah boleh balik.

Pagi esok ada checkpoint meeting lagi.

Cerita balik kampong pun lum sempat nak hapdet…

18 comments:

yaya|azura said...

sedap kan pisang? hihih..

ooo alik kg tak kasitau, kalau tak leh kirim coklat.

SilverFerio said...

ada la announcement kat fb... hehehe

Gee said...

adek!! hahahhaha cerita banana tp gmbr durian :))

Mem Aluya said...

Wah durian. Pass kat Cik Anggun soh dia buatkan serawa. Dia dah pandai buat serawa. Heheheh.

SitiNur said...

Suka makan roti dengan serawa doyan..sedap!

waNie said...

ayam dadah 2 ape bro???ade ker resepi begitu rupa??

SilverFerio said...

tak sangka plak malam ni dapat makan serawa derian + puluit kukuih

SilverFerio said...

akak... tak sangka bubuh pic durian, mlm ni merasa serawa derian

SilverFerio said...

dah mkn dah serawa derian tadi

SilverFerio said...

wani... ayam goreng je lah hehehe

Dory said...

sedapnye durian tu.. ade x jual air durian?

SilverFerio said...

air durian belanda... sedap!!!

Mademoiselle Cynicleopetra said...

wah durian...tak tahu lah kenapa...menjak dah tua2 nih mommi kalau makan durian selalu semput...

babah kata no more...tapi mommi kadang2 mencuri makan...

mommi rindu tempoyak gan ikan bakar cecah sambal belacan!

...menjak takde arwah mak nih ..takde sape buatkan tempoyak lagi...uwaaa tercodihlak sori....tunggu kak cik buatkan lah...

SilverFerio said...

mommi... jom pi langkawi

Mademoiselle Cynicleopetra said...

kalau pi langkawi dah menyoping pulak...hahahahahah

SilverFerio said...

boleh juga mkn ikan bakar cicah sambal belacan+kerisik, ulam2 kampung

Ziela Sheron said...

wah! sedap plak bila tgk betul2 durian nih...

SilverFerio said...

durian tepi jalan. 5 bijik 20 henget... time tu aku betul2 melantak lah...