Quotation of the Day

:: helloooo i'm alive ::


Yeah... memang dah lama pun tak buat entry baru... Kalau nak ikutkan Awal Ramadhan nak buat satu entry, pastu tu tiap2 hari pun nak buat entry, dan merdeka pun nak buat entry has... Akhirnya... malam ni, sebelum melelapkan mata... cuba jugak la buat satu entry sebagai penghangat. Ramadhan kali ni, tak seperti Ramadhan sebelum2 ni... hampir tiap2 petang bila balik kerja, singgah kejap kat stall air tebu housemate @Sec 7. Tolong dia jual air tebu. Tak sampai hati on the way nak balik umah nampak dia sorg2 jual air tebu, singgah juga tolong apa yang patut. Bila waktu berbuka, kami berbuka sama2 kat Restoran Belauk. Kat situ memang banyak pilihan lauk dan kuih.

Bulan Ramadhan ni juga, kuarga di Langkawi kena buka puasa kat dewan sekolah sebab rumah banjir. Kesian juga kat mak, bapa & tok. Tapi tiap kali call mak, bila dengar suara dia... macam happy bercerita. Tapi perasaan dia tentulah lain... bila dlm keadaan mcm tu... tak ada anak2 yang dekat dengannya boleh bagi bantuan tenaga dan perhatian. Tak lama lagi hari jadi mak...


Tetamu malam pulak sekarang ni tiap2 malam akan bersahur depan pintu. Lepas tu tidur lena... entah apa yang dimimpikan.

Sempena Kemerdekaan Malaysia ke 52... masih mencari cari belenggu apakah yang masih merantai diri. Tak lupa juga selamat hari jadi buat rakan sekuliah UKM 2003-2006 Tengku Siti Fatimah... moga kamu terus sukses.


Dalam bulan Ramadhan ni dah dua kali sistem problem disebabkan human error. Tak kan la puasa sampai terpeleot kut... agak2 la sampai jangan susahkan ramai orang. Jum kerja elok2...


Apa lagi ya... hmmm tiket nak balik raya pun dah dapat. Cukup la sekali pengalaman beraya dengan VVIP di PWTC. Tak banyak yang boleh kongsi cerita, tak macam beraya di kampung yang ramai sanak saudara dan rakan taulan. Semua pun banyak cerita yang boleh dikongsi. Ada ketupat palas tok :-bd


daa....

16 comments:

DoOrDie said...

alhamdulillah.

moga segalanya senantiasa berjalan lancar buat kamu.

Mem Aluya said...

Puas rasanya membaca entri kali ni... sebab cerita ABC sampai Z.

Tahniah!

Soulier MUCHiER said...
This comment has been removed by the author.
Soulier MUCHiER said...

A + B = C....tak payah lah plagiat...

Air batu campur dah....nak lawan tokey man jual air tebu....jeles taw!

cian mak abah atok..moga selamat sejahtera... hendaknya...

Armando De Luca said...

sahur time.

jum makan!

yaya|azura said...

wahhhh.... sedapnye air tebu. semlm azura buat air laici blackcurrent. hihihi...

Armando De Luca said...

tunggukan air tebu asam boi!!! :-bd

Dory said...

comel la kucing tu tdo..rs nk tdo gakk.. haha

Armando De Luca said...

ada stylelah...

SitiNur said...

rasa sayu baca entri Man kali ni..

Alhamdulillah semua penduduk kg dah semangat nak blogging balik.

Armando De Luca said...

jauh di sudut hati he he he

floweristachantress said...

siannya.. terlibat gak banjir tu ya? lahaii... semoga semuanya ok insyaAllah

Armando De Luca said...

banjir terburuk selepas 20 tahun. tapi tak plak dgr kisah banjir buruk tahun 1989 dulu tu...

Rajap said...

semoga semuanya selamat.. tak pernah lagi gi stall bro mie kita tu.. Insya Allah suatu hari nanti akan pegi jua..

lil^RED799 said...

kuchengs itu chanteqsssssssssss

Armando De Luca said...

dah dua tiga hari tak nampak kucens tu